Home » D:News » Primele înregistrări AUDIO din Groapa Marianelor. Sunetele NEMAIPOMENITE care au fost auzite – AUDIO

Primele înregistrări AUDIO din Groapa Marianelor. Sunetele NEMAIPOMENITE care au fost auzite – AUDIO

Primele înregistrări AUDIO din Groapa Marianelor. Sunetele NEMAIPOMENITE care au fost auzite – AUDIO
Publicat: 07.03.2016
Oamenii de ştiinţă au făcut primele înregistrări audio din cel mai adânc punct de pe Pământ, Groapa Marianelor
Se cunoaşte foarte puţin despre ce se întâmplă în interiorul Gropii Marianelor, situată la 322 km sud-vest de Guam. În acest sens, Robert Dziak, un oceanograf de la Administraţia Naţională a Oceanelor (SUA), a venit cu ideea că, dacă nu putem explora această zonă, am putea încerca să ascultăm măcar ce se întâmplă acolo.  
 
 
Aşa că echipa sa a plasat un hidrofon în bezna din Groapa Marianelor, unde a înregistrat timp de 23 de zile.”Spre surprinderea noastră, am putut înregistra sunete şi aici, nu numai activităţi care au loc la suprafaţă”, a declarat Dziak.
 
Într-una dintre înregistrări se poate auzi în mod clar o barcă cu elice care traversează la suprafaţă, la o distanţă de circa 10,9 km.
 
 
A fost posibilă şi înregistrarea sunetelor emise de către balene.

 
Şi zgomotul provocat de un cutremur a fost înregistrat. 

„Presiunea la o asemenea adâncime este incredibilă. A trebuit să scufundăm hidrofonul, în coloana de apă, cu o viteză circa 5 metri pe secundă, pentru a fi siguri că dispozitivul, care e fabricat din ceramică, poate rezista schimbării rapide de presiune”, a declarat Haru Matsumoto, inginer la Universitatea de Stat din Oregon.
 
Având aceste date, oamenii de ştiinţă vor putea analiza cum zgomotele provocate de activitatea umană ar putea influenţa animale marine precum delfinii sau balenele, care utilizează sunetul pentru a comunica şi a se orienta în apele oceanelor.
 
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase