Prima pagină D:News

Tu eşti pervers? 50% dintre oameni aleg aceste tipuri de perversiuni sexuale. FOTO+VIDEO

Marina Manastîrlî 03.13.2016 | ● Vizualizări: 153528

Un studiu a ajuns la concluzia că perversiunile sexuale, cunoscute şi sub numele de parafilie, sunt surprinzător de larg răspândite.

Aceasta se manifestă la aproape jumătate din populaţia globului.
 
Psihologii au realizat o cercetare la care au participat mai mult de 1.000 de persoane din Quebec, Canada. Aproape 50 la sută dintre participanţi şi-au exprimat interesul pentru activităţi precum: fetişismul, froteurismul, masochismul sau voyeurismul. 
 
 
Aproximativ o treime din cei chestionaţi au declarat că au avut experienţe sexuale parafilice. Oamenii care s-au angajat în activităţi masochiste au fost, de asemenea, mai predispuşi la a avea şi alte fetişuri. Cercetătorii au rămas surprinşi să constate că dintre cele opt tipuri de comportamente parafilice recunoscute de psihologi, patru sunt extrem de comune.
 
Voyeurismul a fost raportat de 35 la sută dintre bărbaţi şi femei, in timp ce fetişismul a fost raportat de o cincime dintre cei chestionaţi. 
 
Masochismul a fost experimentat de 19 la sută, iar froteurismul, care constă în împlinirea satisfacţiei sexuale prin atingerea şi frecarea, în special a organelor sexuale, de trupul unui străin, cel mai adesea fără consimţământul acestuia,  a fost clasat printre dorinţele sau experienţele a 26 la sută dintre participanţi.
 
Profesorul Christian Joyal, psiholog de la Universitatea din Quebec la Trois-Rivieres, care a condus studiul, a declarat: "Unele interese parafilice sunt mai frecvente decât s-ar putea crede, nu numai în termeni de fantezii, ci şi în ceea ce priveşte dorinţa şi comportamentul lor. Scopul principal al studiului a fost de a determina dorinţele sexuale normale şi experienţele într-un eşantion reprezentativ pentru populaţia generală”.
 
Echipa lui Joyal a efectuat interviuri telefonice cu 1.040 de persoane din Quebec, despre viaţa lor sexuală. Dintre aceştia 46 la sută au spus ca au fost interesaţi de cel puţin un tip de comportament sexual, care este considerat anormal. 
 
 
Potrivit profesorului Joyal, aceste date sugerează că trebuie să ştim ce practici sexuale sunt normale înainte de a eticheta un interes sexual legal ca fiind unul anormal. Echipa a descoperit că există o relaţie strânsă între supunerea sexuală şi între alte activităţi sexuale. 
 
 
"În mare parte, este adevărat că bărbaţii sunt mai interesaţi decât femeile de comportamente parafilice. Dar acest lucru nu înseamnă că femeile nu au astfel de interese. De fapt, femeile care raportează un interes în supunerea sexuală au dorinţe sexuale mai variate şi raportează o mai mare satisfacţie în viaţa lor sexuală. Supunerea sexuală, prin urmare, nu este un interes anormal”, a explicat profesorul Joyal.
 
Cercetătorii consideră că multe comportamente parafilice par a fi destul de comune şi ar trebui să fie considerate normale. Nu se poate, însă, exclude faptul că la unele persoane ele pot deveni extreme, transformându-se în tulburări.
 
"O tulburare parafilică se referă la acte sexuale care implică parteneri care nu şi-au dat consimţământul sau care cauzează suferinţă sau stare de confuzie persoanei care s-a angajat în acest tip de comportament”, a declarat Joyal. 
 
 
Potrivit oamenilor de ştiinţă, parafilia poate fi absolut necesară pentru ca persoana să obţină satisfacţie sexuală.
 
"Parafilia nu este o tulburare mintală, ci mai degraba o preferinţă sexuală, în timp ce comportamentul paraphilic este non-preferenţial şi se manifestă din când în când”, a declarat Joyal.
 
Potrivit acestui studiu,  unele comportamente considerate juridic parafilice sunt departe de a fi anormale.
 
Sursa: Mail Online
 
Vă recomandăm şi aceste articole: