Home » D:News » Melodiile pe care le ascultăm reflectă personalitatea noastră

Melodiile pe care le ascultăm reflectă personalitatea noastră

Melodiile pe care le ascultăm reflectă personalitatea noastră
Publicat: 10.04.2016
Când butonaţi radioul şi nimeriţi pe un post care difuzează o piesă heavy metal, ce faceţi, daţi mai tare sau căutaţi altă frecvenţă?

Muzica pe care o ascultă oamenii reflectă personalitatea lor. Aşa reiese dintr-un studiu realizat de Universitatea Cambridge. Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că nimic nu este întâmplător atunci când vine vorba de gusturi muzicale, potrivit The Independent şi CNN.

Test rapid: când butonaţi radioul şi nimeriţi pe un post care difuzează o piesă heavy metal, ce faceţi, daţi mai tare sau căutaţi altă frecvenţă?

Dar dacă aţi nimeri peste o melodie jazz sau chill-out, v-aţi adânci confortabil în fotoliu şi aţi savura piesa în timp ce închideţi ochii, încercând să vă relaxaţi?

Oricare ar fi răspunsul, psihologii cred că oamenii nu ascultă anumite tipuri de muzică întâmplător, ci că dimpotrivă, melodiile alese spun multe despre personalitatea lor.

De exemplu, persoanele empatice, care au deci tendinţa de a-i asculta cu atenţie pe ceilalţi şi care sunt sensibile la problemele acestora preferă muzica lentă, care le provoacă emoţii profunde, precum piesele romantice, R&B, baladele rock sau muzica de relaxare.

În schimb, oamenii care au înclinaţie spre matematică şi ştiinţe şi care sunt de felul lor buni organizatori, care ştiu cum să-şi sistematizeze viaţa preferă muzica intensă, mai sofisticată, formată din sunete complexe, cum e jazz-ul sau muzica clasică.

Citeşte continuarea aici!
 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase