Home » D:News » Un oraş mayaş uitat a fost descoperit de un copil de 15 ani – FOTO+VIDEO

Un oraş mayaş uitat a fost descoperit de un copil de 15 ani – FOTO+VIDEO

Publicat: 10.05.2016
Un canadian de 15 ani susţine că a descoperit un oraş mayaş uitat, folosindu-se de imagini din satelit şi de astronomia mayaşă.
William Gadoury, un băiat de 15 ani din Quebec susţine că a descoperit o aşezare mayaşă, notează The Independent.
 
Acesta a analizat hartă astrală a vechii civilizaţii precolumbiene şi, cu ajutorul unor imagini din satelit furnizate de Agenţia Spaţială Canadiană, a localizat situl în jungla Yukatan din Mexic.
 
Gadoury a înaintat de asemenea teoria că mayaşii şi-au amplasat aşezările în funcţie de cunoştinţele astrale.
 
Analizând constelaţiile mayaşe enumerate în Madrid Codex, William a descoperit că aşezările mayaşe corespundeau perfect ca aşezare cu “harta astrală” a acestei civilizaţii precolumbiene, fiecare dintre cele 117 aşezări fiind aliniate cu harta.
 
“Nu înţelesesem de ce civilizaţiile mayaşe şi-au construit oraşele departe de râuri, de terenuri marginale şi în munţi”, a declarat el pentru Journal de Montreal.
 
 
Studiind harta în amănunt timp de 3 ani, William a descoperit că unul dintre oraşe lipsea dintr-o constelaţie de trei stele.
 
El credea că două din cele trei stele din constelaţia ce corespunde aşezărilor Calakmul, în Mexic, şi El Mirador, din Guatemala. Al treilea, prin raţionamentul său, ar fi trebuit să fi fost în Mexic.
 
Oraşul, denumit de William „K’aak Chi” localizându-l în jungla Yucatan, din Mexic, America Centrală. Daniel De Lisle, de la Agenţia Spaţială Canadiană a declarat că zona a fost foarte dificil de explorat din cauza vegetaţiei extrem de dense.
 
Cu toate acestea, imaginile din satelit susţin ideea lui William, zona scanată prezentând caracteristici liniare, asemenea unor situri.
 
“Există caracteristici liniare, care sugerează că există ceva acolo. Sunt suficiente elemente care să sugereze că acolo s-ar putea afla o construcţie umană”, a declarat Daniel de Lisle pentru The Independent.
 
 
Doctorul Armand La Rocque de la Universitatea din New Brunswich susţine că imaginile din satelit arată o reţea stradală şi un pătrat mare, care ar putea fi o piramidă.
 
“Un pătrat nu este natural, ci cu siguranţă ceva artificial, deoarece o astfel de imagine poate fi cu greu atribuită unui fenomen natural”, a spus La Rocque.
 
“Dacă adunăm toate aceste informaţii, avem numeroase indicaţii că ar putea exista o aşezare mayaşă în zonă”, a mai declarat el.
 
 
Acesta susţine că descoperirea lui William Gadoury ar putea duce la descoperirea mai multor oraşe mayaşe, folosind tehnici similare.
 
Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase