Cronologia tragediilor aviatice din ultimii doi ani: 1103 persoane au decedat şi doar 15 au supravieţuit. Care a fost cea mai nefastă lună pentru aviaţia internaţională – VIDEO

19 05. 2016, 14:05

This browser does not support the video element.

În timp ce investigaţiile legate de dispariţia avionului opert de EgyptAir sunt în plină desfăşurare, ne uităm în trecutul recent al incidentelor aviatice, o amestecătură de condiţii meteorologice extreme, atacuri intenţionate şi, în unele cazuri, acţiuni ale piloţilor.

19 martie 2016 – Un avion operat al Emiratelor Arabe Unite s-a prăbuşit în timp ce încerca o manevră de aterizare în Rusia, incident soldat cu moartea tuturor celor 62 de pasageri aflaţi la bord. Avionul, un Boeing 737, ce zbura de la Dubai la Rostov-on-Don, a fost pus la pământ de vântul puternic şi vizibilitatea scăzută.

31 octombrie 2015 – Toţi cei 224 de pasageri aflaţi la bordul zborului Kogalymavia 9268, cunoscut şi ca Metrojet, au decedat după ce o bombă a explodat în interiorul aeronavei, după ce a decolat din Egipt, cu direcţia Sankt Petersburg, bucăţi din avion aterizând în Peninsula Sinai. Organizaţia Stat Islamic a revendicat atacul.

24 martie 2015 – Zborul 9525 Germanwings s-a prăbuşit în Alpii Francezi după ce a decolat din Barcelona, Spania, cu direcţia Dusseldorf, Germania.

Citeşte continuarea pe Mediafax!