Home » D:News » Locul din România în care se găseşte copacul cu zece soiuri de fructe

Locul din România în care se găseşte copacul cu zece soiuri de fructe

Publicat: 22.05.2016
Un bărbat din Oradea a reuşit recordul de a transforma un simplu copac din spatele blocului într-un copac multifruct.

Orădeanul pasionat de pomicultură a altoit un corcoduş din care poate culege acum soiuri diferite de piersici, prune, nectarine şi caise.

Iubeşte natura şi pomiculutra de când se ştie. Nu şi-a cunoscut bunicul, dar părinţii îi spun că a moştenit dragostea pentru natură de la bunicul din partea tatălui. La vârsta de 10 ani a altoit primul pom fructifer şi, spre surprinderea tuturor, i-a reuşit.

Gheorghe Tanca şi-a uimit vecinii când a altoit corcoduşul din faţa blocului, în urmă cu nouă ani. Acesta a ales să transforme un simplu corcoduş într-un copac cu patru feluri de fructe din soiuri diferite. Aşa se face că astăzi, într-un singur pom fructifer, are 10 soiuri de fructe: patru soiuri de prune, patru de caise, un soi de nectarine şi unul de piersici.

„Totul a început dintr-o joacă. Pentru mine pomicultura este o pasiune şi am zis să încerc să altoiesc corcoduşul din faţa blocului. Mă bucur că mi-a ieşit. Mai am un pom altoit în livada de la ţară, dar acolo sunt doar trei feluri de fructe şi nu atâtea specii”, a mărturisit orădeanul, scrie Vocea Transilvaniei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase