Home » D:News » Locul din România în care se găseşte copacul cu zece soiuri de fructe

Locul din România în care se găseşte copacul cu zece soiuri de fructe

05.22.2016
Un bărbat din Oradea a reuşit recordul de a transforma un simplu copac din spatele blocului într-un copac multifruct.

Orădeanul pasionat de pomicultură a altoit un corcoduş din care poate culege acum soiuri diferite de piersici, prune, nectarine şi caise.

Iubeşte natura şi pomiculutra de când se ştie. Nu şi-a cunoscut bunicul, dar părinţii îi spun că a moştenit dragostea pentru natură de la bunicul din partea tatălui. La vârsta de 10 ani a altoit primul pom fructifer şi, spre surprinderea tuturor, i-a reuşit.

Gheorghe Tanca şi-a uimit vecinii când a altoit corcoduşul din faţa blocului, în urmă cu nouă ani. Acesta a ales să transforme un simplu corcoduş într-un copac cu patru feluri de fructe din soiuri diferite. Aşa se face că astăzi, într-un singur pom fructifer, are 10 soiuri de fructe: patru soiuri de prune, patru de caise, un soi de nectarine şi unul de piersici.

„Totul a început dintr-o joacă. Pentru mine pomicultura este o pasiune şi am zis să încerc să altoiesc corcoduşul din faţa blocului. Mă bucur că mi-a ieşit. Mai am un pom altoit în livada de la ţară, dar acolo sunt doar trei feluri de fructe şi nu atâtea specii”, a mărturisit orădeanul, scrie Vocea Transilvaniei.