Home » D:News » Elicopterul care s-a prăbuşit aparţine de ISU Iaşi fiind detaşat pentru misiuni în Rep. Moldova – VIDEO

Elicopterul care s-a prăbuşit aparţine de ISU Iaşi fiind detaşat pentru misiuni în Rep. Moldova – VIDEO

Publicat: 02.06.2016
Elicopterul care s-a prăbuşit aparţine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi fiind detaşat pentru misiuni în Republica Moldova, au declarat, joi, surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, echipajul de la bordul elicopterului, era format din patru persoane, pilotul, copilotul, medicul şi asistentul medical.

Medicul şi asistentul medical erau de la serviciul de primiri urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Elicopterul, care aparţine de ISU Iaşi era detaşat pentru misiuni în Republica Moldova şi era unul din cele două aparate de zbor de acest tip pregătit să intervină în situaţii de urgenţă.

Toţi cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova au murit în accident, anunţă Ministerul Sănătăţii de la Chişinău.

Primarul localităţii Haragaş, Iurie Bălănuţă, a confirmat informaţia.

Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragâş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România.

La bordul elicopterului erau patru persoane, toţi membri ai echipajului.

Potrivit surselor citate, elicopterul SMURD efectua o misiune de salvare şi zbura de la Cahul spre Chişinău. Aparatul dispăruse de pe ecranele radarelor la ora 14.00 (14.00, ora României).

În cursul dimineţii, elicopterul SMURD fusese solicitat în localitatea Vulcăneşti pentru a transporta un pacient. A fost vorba de o femeie de 85 de ani care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi, după cum se poate vedea în video de mai sus.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase