Home » D:News » S-a constatat că TREBUIE să urinezi în duş! Matematica aduce argumente întemeiate – FOTO

S-a constatat că TREBUIE să urinezi în duş! Matematica aduce argumente întemeiate – FOTO

Publicat: 11.06.2016
Trebuie să urinezi în duş. De ce? Nu doar pentru eliberare şi adrenalina pe care ai putea obţine-o, ci pentru că ai putea salva planeta.

Să analizăm situaţia din perspectivă matematică. De fiecare dată când urinezi în vasul de toaletă, trebuie să tragi apa după tine. Iar pentru că acest lichid miroase urât e nevoie de cantităţi considerabile de apă pentru a îndepărta acest miros. Ţinând cont de acest lucru, ne dăm seama că o cantitate enormă de apă se pierde numai pentru a elimina urina din vasul de toaletă. Nu e oare o risipă?

Un jet de apă de la WC de intensitate medie, într-un modern stil occidental, foloseşte aproximativ 6 litri de apă, iar un adult urinează aproximativ de şapte ori în 24 de ore. Asta înseamnă că, în fiecare zi, se aruncă câte 42 de litri de apă numai pentru a spăla WC-ul unei singure persoane. Presupunând că oamenii urinează în acelaşi fel, în fiecare zi, acest lucru înseamnă că, în doar un an, o persoană foloseşte circa 15.330 litri de apă numai pentru toaletă.

Sursa foto: aliexpress

În România trăiesc, potrivit recensământului din 2013, circa 19.960.000 de locuitori, deci, presupunând că toţi urinează la fel, fapt care este imposbil, consumul de apă numai pentru WC constituie circa  305.986.800.000 de litri. Cam mult, nu? Despre România vorbind, un număr mare de locuitori trăiesc în mediul rural şi nu dispun de comodităţi moderne ale WC-ului, dar ce să spunem de ţări precum SUA, Rusia şi China, unde numărul locuitorilor este mult mai mare?

Dacă toţi s-ar urina în duş, consumul de apă s-ar reduce de la 7 spălări de vas la 6 spălări. Acest lucru înseamnă că, în doar un an, ai economisi 2.190 litri de apă menajeră. Extrapolând acest lucru pentru întreaga populaţie a României, SUA şi a întregii lumi, vă puteţi imagina ce cantitate de apă ar fi salvată?

Din cauza schimbărilor climatice şi utilizării ineficiente a resurselor de apă, cantitatea de apă a scăzut considerabil

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase