Home » D:News » Motivul pentru care medicii englezi cer dezincriminarea posesiei de droguri

Motivul pentru care medicii englezi cer dezincriminarea posesiei de droguri

Motivul pentru care medicii englezi cer dezincriminarea posesiei de droguri
Publicat: 24.06.2016
Două organisme britanice de sănătate publică au solicitat ca posesia de droguri ilegale să fie dezincriminată. Cele două prestigioase asociaţii medicale consideră că principala responsabilitate pentru combaterea drogurilor ar trebui să revină specialiştilor din sănătate şi nu oamenilor legii.

Asociaţiile profesionale ”The Royal Society for Public Health”  şi ”Faculty for Public Health”, care împreună reprezintă aproape 10 mii de medici şi specialişti britanicii din sistemul de sănătate publică din Regatul Unit au făcut publice concluziile unui sondaj efectuat pe un număr de peste 2000 de britanici. 56% dintre aceştia s-au declarat de acord ca consumatorii de droguri să fie mai degrabă trimişi la un tratament decât să fie acuzaţi penal, reiese din concluziile sondajului. Doar 23% din cei intervievaţi nu au fost de acord cu dezincriminarea consumului de stupefiante.

”Discursul politic despre droguri de-a lungul secolului 20 a fost dominat de ideea că consumul de droguri este o activitate infracţională, mai degraba decât o problemă de sănătate” a declarat  Dr. Fiona Sim , preşedinte al ”The Royal Society for Public Health” pentru europe.newsweek.com. „Cu toate acestea, în ciuda unei abordări centrate în jurul interdicţiei de consum  şi de sancţionare penală a celor care se drgoghează, această politică nu a reuşit să ducă la reducerea cererii sau a ofertei, cu atât mai puţin să reducă efectele negative cauzate de droguri”, a mai subliniat medicul.

În urma sondajului cele două asociaţii ale medicilor englezi au cerut ca cea mai importantă parte a strategiei antidrog din Marea Britanie  să fie transferată de la ministerul de justiţie la cel de sănătate. Cei aproximativ 10 de medici au solicitat ca posesia de droguri pentru consum personal să fie dezincriminată şi au cerut introducerea obligatorie în şcoli a educaţiei despre droguri, bazată pe exemple despre pericolele acestora.

Citeşte continuarea articolului pe gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Un vaccin contra dependentei de droguri

                                             Muzica rap da o aura seducatoare drogurilor

                                             Oamenii folosesc droguri de mii de ani

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase