Metoda chinezilor de a testa rezistenţa celui mai lung pod din sticlă

06 07. 2016, 00:05

Pentru a testa rezistanţa podului, turiştii chinezi au utlizat ciocane care cântăreau 5,5 kilograme, însă ciocanul nu a reuşit decât să facă o crăpătură în pod.

,,Chiar dacă sticla s-a crăpat  nu se va sparge niciodată în bucăţi, turiştii pot să se bucure în continuare de această atracţie”, a afirmat unul dintre oficialii chinezi responsabili de pod.

Pentru a testa cu adevărat rezistenţa podului, o maşină de două tone a trecut podul fără ca acesta să păţească ceva. Podul a fost proiectat pentru a susţine circa 800 de persoane, acesta a întrecut zece recorduri mondiale printre care cea mai înaltă platformă de bungee jumping din lume.

Podul Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge are o lungime de 430 de metri şi o lăţime de şase metri. Construcţia este amplasată la 300 de metri deasupra solului.

Pe pod sunt deseori organizate evenimente, precum sesiuni de yoga.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Deasupra Los Angeles-ului s-a construit primul tobogan din sticlă. Coboară de la etajul 70 – VIDEO
 
Cel mai lung pod de sticlă din lume, realizat de chinezi, este fascinant, dar şi terifiant – VIDEO
 
Sticlă aruncată în Oceanul Atlantic din New York, găsită pe o plajă din Franţa, la 5.700 de kilometri. Ce mesaj conţinea
 
Cea mai subţire sticlă din lume, de doar 2 atomi, a fost descoperită din greşeală! Ea rezolvă un mister vechi de 80 de ani