Prima pagină D:News

Povestea incredibilă a fraţilor belgieni: unul îşi onorează ţara în timp ce al doilea a încercat să o distrugă

Redactia Descopera.ro | 07.24.2016 | ● Vizualizări: 3240
Sursa: spiegel.de     + zoom
Galerie foto (2)

Ambii au practicat taekwondo, dar numai unul dintre ei a excelat.

Fratele cel mare a detonat o bombă la aeroportul din Bruxelles. Cel mai mic îşi reprezintă ţara la Jocurile Olimpice de la Rio. Mourad Laachraoui este student la Colegiul de economie şi tehnologie din capital belgiană şi, în vreme ce fratele lui mai vârstnic, Najim, devenea cunoscut ca unul din atacatorii de la aeroportul Zaventem, din 22 martie anul acesta, soldat cu 35 de morţi şi peste 300 de răniţi, Mourad se afla într-unul din laboratoarele facultăţii. Povestea lui Mourad şi Najim este povestea a doi fraţi ale căror drumuri s-au despărţit de mult. Mourad va concura la Olimpiada de la Rio sub stindardul belgian, în echipa de taekwondo, celălalt a comis un atac cu bombă în numele Statului Islamic.

Cei doi au crescut în aceeaşi casă din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, unde trăiesc numeroşi imigranţi. Tatălui lor, venit din Maroc, îi plac mult filmele cu Bruce Lee şi Jackie Chan. Şi pentru că nu a vrut ca băieţii lui să-şi petreacă timpul pe stradă, i-a înscris la taekwondo, un sport care nu presupune doar să-ţi baţi adversarul, ci solicită devotamentul sportivilor faţă de valori precum integritatea şi corectitudinea.

În cazul lui Mourad practicarea acestui sport a dat roade, dar nu şi în cazul fratelui său Najim. Mourad şi-a început activitatea competiţională la 14 ani, însă Najim care pe atunci împlinise 18 ani, a renunţat la sport. În schimb, a început să frecventeze Moscheea Ettaouba d’Evere din nordul Bruxelles-ului, unde s-a radicalizat. Najim a început să citească volume de politică contemporană, concomitent cu cărţi de Victor Hugo. S-a înscris la colegiu, specializarea electromecanică, şi a lucrat la curăţenie la Parlamentul European, iar ulterior a avut o slujbă în zona taxiurilor de pe aeroportul unde după câţiva ani avea să detoneze o bombă

Citeşte continuarea pe rador.ro

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Tag-uri: frati | incercare | poveste