Home » D:News » Un drog recent apărut îi transformă pe tineri în canibali

Un drog recent apărut îi transformă pe tineri în canibali

Publicat: 20.08.2016
Două crime descoperite recent în SUA au fost asociate cu consumul acestei substanţe halucinogene.

În momentul în care poliţiştii din Florida l-au îndepărtat pe criminalul Austin Harrouff de cele două victime ale sale (Michelle Mishon, 53 de ani, şi John Stevens, 59 de ani), şi-au dat seama că unul dintre cadavre prezenta urme puternice de muşcături. Amprentele i-au determinat pe oamenii legii să creadă că atacatorul, în vârstă de numai 19 ani, era sub influenţa unui drog cunoscut sub numele de ,,flakka” sau ,,săruri de baie”. 

Conform specialiştilor americani, flakka sau alfa-pirolidinopentiofenon (alfa-PDP) este un drog fabricat în China la preţul de numai 5 dolari per doză. Substanţa este vândută sub forma unor cristale albe sau roz şi are rolul unui stimulent ce determină creşterea vigilenţei, a atenţiei şi a energiei celui care îl consumă. 

Drogul a fost asociat pentru prima dată cu canibalismul în cazul unei crime petrecute în Florida, în anul 2014. Atunci, s-a demonstrat că ucigaşul nu consumase flakka, însă, de data aceasta, speculaţiile privind cazul lui Harrouff sunt mult mai mari. În acest sens, specialiştii spun că substanţa utilizată provoacă paranoia şi halucinaţii, care îl determină pe consumator să aibă un comportament extrem de agresiv şi să comită acte de canibalism. 

Flakka a intrat pentru prima dată în atenţia publică în anul 2014, când pe YouTube a fost postat un videoclip intitulat ,,,Flocka is Destroying USA” (,,Flakka distruge America”). În acea filmare, pe care o puteţi urmări mai sus, apărea o femeie dansând în ploaie, însă nimeni nu a putut dovedi faptul că respectivul personaj era într-adevăr sub influenţa unor substanţe halucinogene. 

La fel ca şi în cazul celorlalte tipuri de droguri, flakka este letal numai dacă este consumat în supradoze. De exemplu, în Broward County, Florida, aproape 60 de persoane şi-au pierdut viaţa numai în anul 2015. 

Sursa: independent.co.uk

Vă mai recomandăm şi: Ecstasy ar putea fi soluţia minune împotriva cancerului

                                             Consumul de canabis în adolescenţă afectează dezvoltarea creierului

                                             „Răsuflarea Diavolului”, cel mai temut drog din lume. Efectele sunt îngrozitoare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase