Home » D:News » Produsele care promit ”detoxifiere” sunt false

Produsele care promit ”detoxifiere” sunt false

Produsele care promit ”detoxifiere” sunt false
Publicat: 15.09.2016
Produsele care promit detoxifierea organismul vând de fapt doar o idee ademenitoare, nu un remediu veridic pentru organism, pentru că detoxifierea nu este un lucru real, potrivit unei mici cercetări realizată de cei de la site-ul vox.com.

Potrivit site-ului menţionat, detoxifierea reală este doar procesul prin care trec consumatorii de droguri şi alcoolicii atunci când sunt internaţi în centrele de dezintoxicare, unde, într-adevăr, dependenţii trec printr-un proces dureros de eliminare a toxinelor din organism, scrie Mediafax.

Ideea de detoxifiere datează de la început….de la Grădina Edenului: Nici bine nu au fost creaţi oamenii şi au şi muşcat din mărul toxic. De atunci, probabil pentru a se căi pentru păcatul originar, multe persoane au căzut pradă ideii că organismul este plin de toxine. Evident, ceva trebuie făcut pentru a scăpa de ele, pentru că doar aşa pot oamenii să devină mai puri şi mai curaţi.

În Egiptul Antic, vindecătorii (medicii) credeau că substanţele toxice provin din şi sunt formate în interiorul corpului uman (în special în intestinul gros). Ideea acceptată general la vremea aceea era că aceste toxine cauzează boli şi trebuie eliminate din organism cât mai repede posibil. Atunci a apărut termenul şi ideea de „auto-intoxication/ autointoxicaţie” (oamenii se îmbolnăveau singuri) – idee ce a persistat de-a lungul secolului, fiind crezută chiar şi de microbiologi, potrivit revistei medicale „Lancet”.

Totuşi, la începutul anilor 1900, fiziologia a evoluat şi au început să fie cunoscute din ce în ce mai multe noţiuni exact, corecte, iar oamenii de ştiinţă au demontat „autointoxicaţia”.

Într-adevăr, detoxifierea este o noţiune care atrage, dar lumea trebuie să ştie că noţiunea este de fapt un nonsens. Bineînţeles, acest lucru nu i-a oprit pe cei din marketing să vândă această idee conform căreia oamenii pot deveni, într-un fel sau altul, mai puţin toxici, dacă folosesc anumite produse speciale.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase