Gestul INCREDIBIL al unui grup de români. Au salvat 4 pui de câine, blocaţi pe crestele Munţilor Făgăraş

21 10. 2016, 00:00

Un iubitor de trasee montane a descoperit în refugiul Călţun, din Munţii Făgăraş, patru pui de câine. Locul este foarte cunoscut de alpinişti şi de iubitorii de trasee montane ca fiind unul în care temperaturile sunt scăzute chiar şi vara. În timpul iernii, zona este foarte rar frecventată de oameni din cauza condiţiilor meteo nefavorabile: temperaturi sub zero grade şi vânt puternic.

Galerie foto

vezi galeria
3 foto

Adrian Vălean, iubitor al traseelor montane, i-a descoperit pe cei patru căţei, dar nu a reuşit să-i scoată din refugiu. Însă, în urma unei postări pe Facebook, zece oameni s-au mobilizat pentru a-i salva. Mama puilor străbate aproximativ opt kilometri până la Bâlea, zilnic pentru a căuta prin gunoaie hrană, să aibă puteri să-i alăpteze. 

Iniţial, femela a avut 8 sau 10 pui, însă din cauza frigului au rămas doar patru, mama căţeilor luptând din greu să-l salveze pe fiecare în parte. 

Căţeii, împreună cu mama lor, au fost salvaţi de Dan Coman şi câţiva prieteni care i-au scos din refugiu şi i-au transportat în ghiozdane până la Sibiu, de aici au fost preluaţi şi transportaţi cu maşina la Cluj unde au fost deparazitaţi şi vaccinaţi. Salvatorii au anunţat că urmează să îi dea spre adopţii către familii din Anglia.

Sursa: Români Buni 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Gest extrem de riscant, la peste 2.000 de metri altitudine. Ce a urmat după ce alpinistul şi-a desprins hamul? (VIDEO)
 
Ţara care şi-a vândut cinci insule. Acum 10 ani considerau gestul ”o ruşine naţională”
 
Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani – GALERIE FOTO
 
De ce trăiesc mai mult câinii mici decât exemplarele de mari dimensiuni?