Home » D:News » De ce este orgasmul plăcut? Stimularea sexuală induce o ,,stare de alterare a conştiinţei” asemănătoare convulsiilor

De ce este orgasmul plăcut? Stimularea sexuală induce o ,,stare de alterare a conştiinţei” asemănătoare convulsiilor

Publicat: 05.11.2016
Despre orgasm există multe întrebări care au rămas încă fără răspuns, însă cercetătorii au încercat să explice de ce senzaţia provocată de orgasm este plăcută.

Neurologul Adam Safron, din cadrul Universităţii Northwestern, a studiat modul în care stimularea ritmică afectează activitatea creierului. Acesta afirmă că stimularea sexuală concentrează neuronii într-un anumit mod prin care persoana intră într-un fel de transă, blocând orice altă activitate, creierul concentrându-se doar pe o singură senzaţie.

Astfel, persoana îşi pierde autoconştientizarea, nemaifiind conştient de zgomotul, senzaţiile şi mirosurile din jur. ,,Sexul este o sursă a senzaţiei de plăcere şi conexiune emoţională, însă în afară de asta este doar o formă de conştiinţă alterată,” a declarat Dr. Safron.

Pentru a examina această stare unică de transă, Dr. Safron a analizat studii realizate de-a lungul multor ani, reuşind să obţină un model pentru a explica modul în care activitatea sexuală ritmică afectează ritmul creierului. Modelul său a dovedit că stimularea unor anumiţi nervi în particular cu o animită viteză, în mod repetat, face ca neuronii să se concentreze într-o singură activitate.

Procesul de concentrare se numeşte antrenare neuronală. În cele din urmă, stimularea pentru un anumit timp poate face ca mintea umană să fie mult mai concentrată decât în oricare altă activitate.

Studiile anterioare ale Dr. Safron s-au concentrat pe bazele neuronale ale preferinţelor sexuale. El a explicat că orgasmul este asociat cu studiile sale precedente deoarece este una dintre cele mai puternice senzaţii obţinute în urma actului sexual, fapt ce ar putea influenţa preferinţele sexuale. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase