Prima pagină D:News

În Germania vor circula primele trenuri care nu poluează. Eliberează doar apă şi aburi

Ana-Maria Iosif 11.10.2016 | ● Vizualizări: 3360
Sursa: Big Think     + zoom
Galerie foto (1)

Germania este pe punctul de a deveni prima ţară care inaugurează o serie de trenuri de pasageri care vor emite doar apă şi aburi.

Astfel, au fost comandate 14 trenuri de acest fel, produse în Franţa, şi după proceduri de aprobare, vor fi puse în funcţiune în luna decembrie a anului 2017, pe ruta Buxtehude–Bremervörde–Bremerhaven–Cuxhaven.

Trenul Coradia iLint este primul tren produs la scară largă, care poate călători pe distanţe lungi şi care  are drept combustibil hidrogenul. Mai mult, nu face gălăgie. Elementelor combustibilului le este adăugat hidrogenul, care este combinat cu aerul ambiental şi, astfel, se produce energia electrică necesară pentru a pune trenul în funcţiune.

Stocarea energiei este asigurată de către ionii de litiu, care acumulează energia şi o suplimentează atunci când se simte nevoia unui sistem inteligent de management al energiei.

Altsom promite să asigure infrastructura de alimentare cu hidrogen, mărindu-se astfel investiţiile pentru acest tip de trenuri. Mai mult, compania procură hidrogen de la instalaţiile chimice care elimină hidrogenul.

Olanda, Danemarca şi Norvegia au fost, de asemenea, interesate de achiziţionarea acestui tren.

Sursa: Big Think

Citeşte şi:

Un tren cum nu ati mai mai vazut niciodata (FOTO)

Nou record mondial de viteză pentru un tren japonez cu levitaţie magnetică - VIDEO

Cel mai rapid tren din lume

Japonezii pregătesc ''trenul invizibil''