Home » D:News » ,,Eşti ceea ce mănânci”. Un nou studiu prezintă legătura dintre preferinţele alimentare şi trăsăturile personalităţii

,,Eşti ceea ce mănânci”. Un nou studiu prezintă legătura dintre preferinţele alimentare şi trăsăturile personalităţii

,,Eşti ceea ce mănânci”. Un nou studiu prezintă legătura dintre preferinţele alimentare şi trăsăturile personalităţii
Publicat: 10.12.2016
În 1826, avocatul francez şi politicianul Jean Anthelme Brillat-Savarin a realizat o lucrare intitulată ,,Psihologia Gustului sau Meditaţiile asupra Gastronomiei Transcedentrale’’. Deşi titlul este complicat, în urma publicării lucrării a apărut una dintre cele mai memorabile fraze ,,Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cine eşti’’.

Cercetătorii consideră că preferinţele gusturilor pot fi legate de trăsăturile personalităţii oamenilor.  În cadrul unui studiu din 2015, cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck au analizat 953 de americani. Participanţii la studiu şi-au afirmat preferinţele  în două chestionare, apoi au răspuns la un chestionar despre personalitatea de la care evaluează cele cinci personalităţi dominante: agresivitatea, narcisismul, psihopatia, machiavelismul şi sadismul. Experţii au descoperit că oamenii cărora le plac mâncărurile amare tind să fie mai sadici.

,,Deşi ceea ce mâncăm şi bem ne satisfice nevoile fundamentale, acestea sunt legate şi de un număr de fenomene psihologice complexe, precum moralitatea şi suferinţa emoţională. Studiul a demonstrat că  oamenii care prefer băuturile şi mâncărurile amare au o parte a personalităţii mai întunecată,’’ a declarat cercetătorul.

O altă cercetare  din 2015 a studiat legătura dintre  alegerile alimentare şi personalitate cu ajutorul a 951 de subiecţi.  Aceştia au descoperit  că persoanele conştiincioase şi nevrotice sunt influenţate direct de alegerile alimentare.  Experţii au descoperit că persoanele conştiincioase  nu mănâncă  dulciuri şi aleg mai mult fructe şi mai puţină carne. Persoanele extrovertite preferă mâncărurile dulci şi săţioase precum nevroticii, dar din motive diferite.

,,Rezultatele sugerează că  persoanele nevrotice şi instabile emoţional tind să mănânce dulciuri dense şi mâncăruri grase,’’ afirmă autorul studiului. 

Sursa: Inverse

Vă  recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Unde este cel mai lung drum drept din Europa și cine l-a construit?
Unde este cel mai lung drum drept din Europa și cine l-a construit?
Românii și preferințele culinare: Care oraș din România este „capitala șaormei”?
Românii și preferințele culinare: Care oraș din România este „capitala șaormei”?
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
Japonezii dau în judecată Guvernul din cauza schimbărilor climatice
Japonezii dau în judecată Guvernul din cauza schimbărilor climatice
România și alte șase țări europene, responsabile de 90% din produse contrafăcute reținute în UE
România și alte șase țări europene, responsabile de 90% din produse contrafăcute reținute în UE
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?