Home » D:News » Cum îşi construieşte SpaceX rachetele – VIDEO

Cum îşi construieşte SpaceX rachetele – VIDEO

Publicat: 15.12.2016
Elon Musk a postat un filmuleţ de 10 secunde despre modul în care SpaceX îşi construieşte rachetele

Elon Musk, CEO-ul companiei, a filmat procesul prin care se construieşte o rachetă SpaceX. Şeful agenţiei spaţiale a postat pe Twitter cum se fabrică vârful de rachetă, care, după cum arată filmuleţul de mai jos, se învârte sub focul a numeroase flăcări.

Sigur, nu este nicio altă informaţie despre tehnologie, dar mulţi au speculat că vârful rachetei va face parte din seria de rachete Falcon 9. Musk lasă mult spaţiu liber interpretării, descriind video-ul doar prin cuvintele „fabricând un vârf de rachetă”.

Rachetele Falcon 9 au nouă motoare Merlin şi generează o propulsie peste 1,7 milioane de livre (~750.000 kg) la nivelul mării şi peste 1,8 milioane de livre (~810.000 kg) în spaţiu.

Acest video vine doar cu câteva zile după ce SpaceX a anunţat că intenţionează să revină în ianuarie după accidentul din septembrie 2016 de la Cape Canaveral, în care o rachetă Falcon 9 a explodat în timpul efectuării unui test, cu două zile înainte de a transporta în spaţiu satelitul israelian de comunicaţii Amos-6.

De asemenea, s-a dat publicităţii faptul că Inmarsat, companie britanică de sateliţi, va începe să colaboreze cu Arianspace, în detrimentul companiei SpaceX, cu scopul de a distribui internet pentru pasagerii care călătoresc cu avionul ca parte a programului iniţiat de European Aviation Network în colaborare cu Deutsche Telecom.

Acest lucru se datorează întârzierilor în programul de lansare al noilor sateliţi ai companiei SpaceX, din cauza investigaţilor cu privire la accidentul din septembrie.

Din partea companiei SpaceX nu au existat comentarii în legătură cu pierderea acestui contract, a cărei valoare nu se ştie cu exactitate.

Sursa: Daily Mail

Vă recomandăm şi următoarele articole:

SpaceX a lansat primii sateliţi din lume care sunt integral electrici

NASA a lansat cel mai modern satelit meteorologic. Fenomenele meteorologice extreme ar putea fi prevenite mult mai devreme

NASA a dat publicităţii imagini nemaivăzute cu Terra realizate noaptea din satelit (VIDEO HD)

Trei cosmonauţi vor fi lansaţi în spaţiu în cadrul unei misiuni cruciale pentru ambiţiosul program spaţial chinez

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase