O fetiţă transsexuală, pe coperta National Geographic. ”Cel mai bun lucru este că acum nu mai trebuie să mă prefac”

31 12. 2016, 15:30

Tocmai de aceea, pe coperta publicaţiei va apărea Avery Jackson, în vârstă de 9 ani, care s-a născut într-un corp de băiat, dar care a decis la 5 ani că este fetiţă.

Sub titlul ”Revoluţia genului”, jurnaliştii de la National Geographic vor publica o anchetă la care au participat 80 de copii, toţi în vârstă de 9 ani, din opt ţări diferite.

Redactorul-şef al revistei a susţinut că a ales acest subiect deoarece persoanele transgender sunt tot mai numeroase, dar continuă să fie respinse sau neînţelese de doi din trei americani.

Avery Jackson a susţinut pentru revistă că este un om ca oricare altul: ”Nu mai sunt obligată să mă prefac că sunt un băiat. Vreau să fiu tratată ca orice altă fiinţă umană”, susţine Avery.

Comunitatea LGBT a salutat iniţiativa, dar unii oameni au ameninţat că vor renunţa la abonamentul la National Geografic. Cele mai virulente critici au venit din partea dreptei creştine. ”Asociaţia Familiei Americane a denunţat exploatarea unui copil pentru apărarea unei cauze. Animatorul unui radio evanghelic i-a reproşat revistei că a transformat un copil cu sentimente confuze într-o celebritate internaţională”, a transmis un jurnalist francez al RFI.