Home » Natură » O bucată din Insula Hawaii s-a prăbuşit în ocean – VIDEO

O bucată din Insula Hawaii s-a prăbuşit în ocean – VIDEO

Publicat: 05.01.2017
În ajunul Anului Nou, 9 hectare din delta de lavă Kamokuna s-au prăbuşit în ocean, declanşând valuri uriaşe şi o ploaie de material vulcanic.

Delta de lavă Kamokuna este populară în rândul turiştilor, deoarece un fenomen de genul acesta este spectaculos: lava eliberată de vulcanul Kilauea din Big Island, Hawaii, întâlneşte Oceanul Pacific, formând astfel un nou uscat, aşa cum se vede şi în clipul de mai jos:

Sursa: Science Alert

Această deltă era de doar 10,5 hectare şi, având în vedere cele 9 hectare pierdute în ocean, nu a rămas prea mult din această formaţiune. De asemenea, spaţiul aerian (până la 304 metri) de deasupra fostei delte este închis din cauza cenuşei vulcanice, iar US National Park Service a blocat accesul în toată regiunea.

Din fericire, în zonă nu se afla nicio barcă şi niciun avion şi zona a putut fi evacuată înainte ca cineva să fie rănit.

Deşi zonele de acest fel sunt periculoase, fenomenul rămâne spectaculos, aşa cum arată filmul realizat pe 2 ianuarie de John Tarson, cel care deţine Epic Lava Tours:

Sursa: Science Alert/ Big Island Video News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Uriaşa ,,lampă cu lavă” din interiorul Pământului. Cum va afecta viitorul pe Terra?

Lava unui vulcan din Tanzania este atât de rece încât oamenii cad în ea şi supravieţuiesc. I se spune Muntele lui Dumnezeu

Descoperă PARADISUL VERDE! Insula Oahu din oceanul Pacific este Raiul pe Pământ

Alertă în Oceanul Pacific. Cinci insule celebre au dispărut sub apă, iar alte şase se scufundă într-un ritm alarmant

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase