Home » D:News » Coreea de Nord e gata să lanseze oricând o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat Phenianul

Coreea de Nord e gata să lanseze oricând o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat Phenianul

Publicat: 16.01.2017
Coreea de Nord e gata să lanseze oricând o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat Phenianul
Coreea de Nord a declarat că este gata de testarea în orice moment a unei rachete balistice intercontinentale, care ar putea fi lansată de la orice locaţie stabilită de liderul Kim Jong-un. Phenianul a făcut declaraţia duminică şi a argumentat că politica ostilă dusă de Statele Unite reprezintă principala cauză a dezvoltării militare a Coreii de Nord.

Pe 1 ianuarie, Kim Jong-un a anunţat că ţara sa este pregătită din punct de vedere al capabilităţii nucleare şi este foarte aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM).

Duminică, secretarul american al apărării, Ashton Carter, a declarat că programul de apărare cu rachete balistice şi capabilităţile militare ale Coreii de Nord reprezintă „o ameninţare serioasă” la adresa SUA, care sunt pregătite să stopeze o lansare sau un test cu rachetă al Phenianului. „Noi suntem pregătiţi să le doborâm… dacă reprezintă o ameninţare, dacă se îndreaptă spre teritoriul nostru sau spre teritoriul prietenilor şi aliaţilor noştri”, a declarat Ashton Carter în timpul emisiunii „Întâlnire cu presa” („Meet the Press”) difuzată la televiziunea americană NBC.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase