Home » D:News » 10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Coreea de Nord

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Coreea de Nord

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Coreea de Nord
Publicat: 21.08.2016
Coreea de Nord este un ţinut aparte plin de mistere şi care recent şi-a declarat sprijinul pentru Dondald Trump şi că plănuieşte să ajungă pe Lună.

Business Insider a prezent o listă cu lucruri bizare şi deopotrivă fascinante despre Coreea de Nord, scrie Gândul.

1. Nord coreeni născuţi după Războiul din Coreea sunt cu 2 centimetri mai scunzi decât sud-coreeni, potrivit unui reportaj USA Today din 2013.

2. Anul trecut şi-a creat propriul fus orar, Pyongyang Time (Timpul Phenianului), numit după capitala Coreei de Nord, care se află cu 30 de minute în urma Coreei de Sud şi a Japoniei.

3. Kim Jong Un a dat ordin ca toţi cetăţenii să-i copieze tunsoarea. Potrivit unei surse de la Phenian, şeful statului a dat un ordin prin care bărbaţii nu au voie să aibă lungimea părului mai mare de 2 centimetrii, iar femeile să nu depăşească lungimea tunosorii bob. De asemenea, bărbaţilor le-a fost sugerat să-şi modeleze frizurile precum Kim Jong Un

4. Un nord-coreean trebuie să plătească 8000 de dolari pentru a putea fugi din ţară. Un preţ ridicat având în vedere că PIB-ul per capita era de 1800 de dolari în 2014

5. Kim Jong Il cheltuia anual 700.000 de lire sterline pe coniac Hennessy

6. Doar 20% din terenul ţării este arabil, adică 14.484 de kilometrii pătraţi

7. Rata de alfabetizare în ţară este de 100%. Este ţara cu cea mai mare rată de alfabetizare din lume. Letonia este pe locul doi cu 99,9%, România are 98,8%.

8. 724 de kilometri de drum sunt asfaltaţi din totalul de 25,554, ceea ce înseamnă că mai puţin de 3% din drumurile din Coreea de Nord sunt asfaltate.

9. PIB-ul per capita al Qatar-ului este de 73 de ori mai mare decât cel din Coreea de Nord

10. Coreea de Nord a fost numită ca fiind cea mai coruptă ţară din lume, la egalitate cu Somalia. Potrivit Corruption Perception Index, care a analizat şi a punctat de la cu scoruri cuprinse între 0 şi 100, a decis că cele două ţări sunt cele mai corupte din lume. Coreea de Nord a obţinut un scor de 8. Cea mai puţin coruptă ţară din lume este Danemarca. România se clasează pe locul 58 din 167 de ţări.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase