Cernobîl va deveni centru de producere a energiei electrice

18 01. 2017, 09:07

Zona nelocuibilă, se va schimba în viitor mulţumită investitorilor, inclusiv din Germania sau China. Prin finanţarea cu miliarde de dolari aceştia doresc să transforme locul într-o ,,fabrică de energie solară” . 

Zona va fi preluată de investitori, două companii chineze doresc să doneze 1 miliard de dolari pentru realizarea proiectului în următorii doi ani. Un subsidiar al companiei chineze Golden Concord Holdings va instala panouri solare în zonă, anul acesta.  Panourile vor avea o capacitate de 1 gigawatt. O altă companie va instala panouri solare cu o capacitate de 500 de megawatti. Per total, panourile solare vor genera energie electrică pentru 750.000 de case, informează IFL Science.

Obiectivul acestui plan este de a crea o antiteză între cataclismul nuclear şi o nouă formă de energie regenerabile. În principiu, în zonă, terenul este foarte ieftin, iar alte forme de dezvoltare a zonei nu există din cauza nivelului crescut de radiaţii. 

Un ,,sarcofag” imens a fost amplasat deasuprea reactorului pentru a proteja zona de vitoare scurgeri de radiaţii.  Momentan nu este cunoscut modul în care se vor proteja angajaţii care vor instala panourile. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cernobîl, după 30 de ani. RADIOGRAFIA celui mai mare dezastru nuclear din istorie. Care au fost efectele acestuia de-a lungul ultimelor trei decenii – FOTO + VIDEO
 
Noi informaţii de la Cernobîl, locul celui mai devastator dezastru nuclear al tuturor timpurilor – VIDEO
 
Aceste IMAGINI prezintă consecinţele dezastrului de la Cernobîl
 
Cercetătorii au făcut o descoperire de proporţii la Cernobâl, la aproape 30 de ani de la dezastrul nuclear. ”Este posibil ca numărul lor să fie şi mai mare”