Descoperire incredibilă în stomacul unei tinere de 22 de ani. Inclusiv medicii au fost şocaţi – FOTO

20 01. 2017, 00:00

Viermii parazitari sunt o problemă în mediile insalubre, dar chiar şi aşa, acest caz este şocant prin numărul incredibil de 150 de asemenea indivizi.

Neha Behum, o femeie de 22 de ani din Uttar Pradesh, India, a suferit luni de zile de dureri de stomac, vărsături şi constipaţie. În ciuda faptului că a mers la medicul local, acesta nu a reuşit să dea un diagnostic, prescriindu-i medicamente pentru alinarea durerii.

În urma unor dureri extreme, aceasta a hotărât să meargă la spitalul KG Nanda din Chandauli. Examinarea a arătat ceva neobişnuit în abdomenul ei, iar doctorii au hotărât să o opereze. Această operaţie a durat cinci ore, timp în care echipa de medici i-au extras 150 de viermi intestinali vii.

Credit: Asia Press/The Sun

Dr. Anand Prakash Tiwari, un medic care a participat la operaţie a dezvăluit că „ouăle viermilor au intrat probabil prin gură. Se poate din cauza lipsei de igienă în şi în jurul zonei în care pacientul trăieşte”.

La o săptămână după operaţie, Neha poate mânca din nou hrană solidă şi se recuperează bine.

Doctorii nu au ajuns la o concluzie cu privire la specia de viermi care au infestat femeia, dar cu siguranţă este o specie de Nematode, cunoscuţi şi ca viermi cilindrici.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un vierme lat nemuritor este cea mai nouă armă contra bacteriilor rezistente la antibiotice

Absurd: unii oameni incerca sa slabeasca inghitind viermi paraziti

Paraziţii intestinali ne apără de bolile autoimune?

10 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre paraziţi