Home » D:News » Care sunt cele mai bune ţări în care te poţi muta? TOP 21 de cele mai primitoare ţări. În top a intrat şi unul dintre vecinii României – GALERIE FOTO

Care sunt cele mai bune ţări în care te poţi muta? TOP 21 de cele mai primitoare ţări. În top a intrat şi unul dintre vecinii României – GALERIE FOTO

Publicat: 04.02.2017
Un nou studiu duce la realizarea unui clasament cu privire la calitatea vieţii din ţările din lume, de la nordul Europei, până în arhipelagul Pacificului.

Ţările care au cel mai înalt nivel de calitate a vieţii din lume au o infrastructură dezvoltată, acces la educaţie şi sănătate şi oportunităţi de carieră, conform Science Alert. De asemenea, şi vremea bună ajută, dar nu este un criteriu esenţial.

Într-un nou studiu al InterNations, compania a chestionat 14.300 de expaţi de a evalua 43 de aspecte pe o scară de la 1 la 7.

În principal, acest studiu a avut în vedere fericirea personală, sănătate şi bunăstarea, siguranţa, transportul şi opţiunile de petrecere ale timpului liber.

21. Danemarca

Această ţară are cea mai scurtă săptămână de lucru (39 h/săpt. în medie). Totuşi, este doar pe locul 21 din cauza disponibilităţii şi a dificultăţilor de a întemeia o familie.

20. Ungaria

Costul scăzut pentru un trai decent şi oportunităţile largi de carieră au dus Ungaria pe locul 20.

19. Finlanda

Finlanda marchează în ceea ce priveşte educaţia şi sănătatea, fiind o ţară de top în lume la aceste aspecte.

18. Ecuador

Ţara a ajuns în acest top datorită părerilor turiştilor. Limba poate fi o problemă pentru cei care vor să rămână o perioadă mai lungă de timp.

17. Luxemburg

Luxemburg este doar pe locul 17 din cauza vieţii scumpe. Totuşi, există oportunităţi de carieră şi o educaţie şi un sistem de sănătate de calitate.

16. Australia

Această ţară este considerată cea mai bună pentru întemeierea unei familii. De asemenea, sistemul de educaţie este de calitate.

15. Franţa

Educaţia este principalul factor care a dus la includerea Franţei în acest top, alături de orele puţine de lucru (în medie 41 h/săptămână).

14. Portugalia

Portugalia este considerată o destinaţie de top pentru turişti, iar oamenii care locuiesc acolo sunt în majoritate satisfăcuţi de nivelul de trai.

13. Noua Zeelandă

Ţara are un sistem de sănătate eficient şi mai ieftin decât Australia, ale căror niveluri de trai sunt apropiate.

12. Canada

Mediul mai puţin poluat, oamenii primitori şi programul de muncă scurt ridică această ţară până pe locul 12.

11. Coreea de Sud

Coreea de Sud oferă multe oportunităţi de carieră dar şi posibilitatea facilă de a întemeia un cămin.

10. Elveţia

Sistemul de sănătate, educaţia şi ofertele de muncă sunt în top, costul ridicat al vieţii face ca Elveţia să fie doar pe locul 10.

9. Germania

Ţara este cunoscută pentru oportunităţile de carieră şi pentru nivelul de trai general foarte ridicat.

8. Singapore

Oraşul-stat este doar pe locul 8 din cauza traiului costisitor.

7. Cehia

Cehia oferă educaţie ieftină şi de calitate, fiind populară în rândul părinţilor tineri pentru posibilitatea facilă de a întemeia un cămin.

6. Malta

Malta este pe locul 6 datorită climei şi culturii, fiind populară printre turişti.

5. Costa Rica

Cultura locală şi clima blândă ridică această ţară până pe locul 5.

4. Spania

Spania este una dintre cele mai primitoare ţări cu străinii, la care adăugăm clima mediteraneană.

3. Japonia

Infrastructura ţării este un factor central care a dus la clasarea Japoniei pe locul 3. De asemenea, sistemul de sănătate de calitate şi atitudinea paşnică a ţării au contribuit la această clasare.

2. Austria

Aerul curat şi lipsa poluării au contribuit la clasarea pe locul 2 a Austriei. Infrastructura reprezintă un alt factor pentru clasarea pe acest loc.

1. Taiwan

Taiwan este pe primul loc datorită multor motive cumulate. De la climat, la sistemul medical, la asigurarea unui trai decent.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

TOP 10 ţări în care merită să trăieşti în 2016: Care sunt ţările cu cel mai ridicat nivel de trai – GALERIE FOTO

Topul celor 10 ţări care execută cei mai mulţi oameni de pe planetă

Ţările cu cea mai bună reputaţie. Pe ce loc se află România

TOPUL celor mai periculoase 15 ţări pentru turişti în 2016 – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase