Home » D:News » Care sunt cele mai toxice şi cele mai curate ţări din lume? Unde se clasează România

Care sunt cele mai toxice şi cele mai curate ţări din lume? Unde se clasează România

Publicat: 12.02.2017
Un studiu al ”Eco Experts” a adunat date de la 135 de ţări şi a întocmit hărţi care arată nivelul de toxicitate în fiecare stat. Acest nivel a avut în vedere energia consumată pe cap de locuitor, emisiile de CO2 de la combustibili, nivelurile de poluare ale aerului, decesele în urma poluării aerului şi producţia de energie regenerabilă.

Studiul reprezintă o compilaţie a mai multor tipuri de date care mai are ca scop şi abordarea problemei încălzirii climatice, relatează Business Insider.

Conform acestor date, Arabia Saudită este cea mai toxică ţară din lume şi este şi printre cele mai mari producătoare de petrol care are cele mai puţine contribuţii în energie regenerabilă, deşi are condiţii propice pentru energie solară. Acest lucru sugerează o totală lipsă de atenţie din partea oficialilor saudiţi cu privire la mediu.

În acelaşi timp, China doreşte să investească 292 de miliarde de lire sterline în energie regenerabilă până în 2020. Aşadar, deşi China este o ţară extrem de poluată, există intenţii clare că oficialii acestei ţări doresc să reducă poluarea.

Cele mai puţin poluate ţări se găsesc în principal în Africa, precum Kenya, Moazambique şi Etiopia, unde lipsa industrializării duce la niveluri scăzute de poluare. De avut în vedere că acest studiu nu a luat în considerare poluarea apei, care este o problemă gravă în Africa.

În Europa, se întâmplă ca ţările puternic industrializate precum Germania şi Belgia să polueze vecinii, precum micul stat Luxemburg.

România se găseşte la mijlocul clasamentului, mai bine ca multe ţări din Europa şi mai bine ca toţi vecinii acesteia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cât de periculoasă este poluarea aerului? Anual, din cauza sa mor peste două milioane de persoane!

Sateliţii NASA au descoperit mutiple surse TOXICE de poluare ale aerului – FOTO

Poluarea a atins CEL MAI RIDICAT nivel în Beijing – GALERIE FOTO

Poluarea din aer este, oficial, factor cancerigen. Care sunt cele mai poluate oraşe din România şi din restul lumii?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase