Home » D:News » Avertismentul primit de psihiatri: ,,Încetaţi să-l mai analizaţi pe Trump!”

Avertismentul primit de psihiatri: ,,Încetaţi să-l mai analizaţi pe Trump!”

Avertismentul primit de psihiatri: ,,Încetaţi să-l mai analizaţi pe Trump!”
Publicat: 22.02.2017
Mai mulţi psihanalişti au încercat să explice comportamentul lui Trump, unii afirmând că este psihopat sau sociopat. În acelaşi timp, unii experţii au declarat că preşedintele suferă de tulburare a personalităţii.

Asociaţia Americană a Psihiatrilor (AAP) au emis o avertizare către membrii săi în care le cere să se oprescă să-l mai analizeze pe Donald Trump, deoarece incalcă codul etic al organizaţiei, informează Independent.

,,Atmosfera unică a alegerilor parlamentare de anul trecut ar putea provoca dorinţa psihanaliştilor de a analiza candidaţii, dar un astfel de gest este atât neetic, cât şi iresponsabil,” spune Maria Oquendo, preşedinte AAP.

 Donald Trump nu este primul om politic al cărui caracter a alimentat speculaţiile din mass media, a publicului şi a psihologilor. În 1964, mai mulţi psihiatri au decis să-l analizeze pe candidatul republican Barry Goldwater. După apariţia unui articol defăimător, Goldwater a dat în judecată publicaţia. Speculaţiile au fost atât de puternice încât rezultatul este cunoscut în prezent ca ,,regula Goldwater”.

Regula Goldwater a fost ignorată de mai mulţi specialişti care au încercat să analizeze starea mintală a lui Donald Trump.  Jeffrey Flier, decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Harvard, a declarat foarte încrezător pe Twitter: ,,Tulburare a personalităţii, narcisim, Trump sigur nu are doar aceste două afecţiuni”.

Unii psihologi susţin că se simt nevoiţi să-şi încalce codul etic, deoarece Trump reprezintă un pericol pentru sănătatea mintală a multor americani. 

,,Ca psihoterapeuţi din Statele Unite ale Americii suntem alarmaţi de creşterea ideologiei ,,trumpismului” pe care noi o vedem ca o ameninţare asupra oamenilor şia democraţiei americane,” scrie în manifestul lor Citizen Therapists Against Trumpism,. 

Vă recomandăm să ctiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase