Prima pagină D:News

Avertismentul primit de psihiatri: ,,Încetaţi să-l mai analizaţi pe Trump!''

Oana Bujor 02.22.2017 | ● Vizualizări: 2860
Sursa: Hepta     + zoom
Galerie foto (1)

Mai mulţi psihanalişti au încercat să explice comportamentul lui Trump, unii afirmând că este psihopat sau sociopat. În acelaşi timp, unii experţii au declarat că preşedintele suferă de tulburare a personalităţii.

Asociaţia Americană a Psihiatrilor (AAP) au emis o avertizare către membrii săi în care le cere să se oprescă să-l mai analizeze pe Donald Trump, deoarece incalcă codul etic al organizaţiei, informează Independent.

,,Atmosfera unică a alegerilor parlamentare de anul trecut ar putea provoca dorinţa psihanaliştilor de a analiza candidaţii, dar un astfel de gest este atât neetic, cât şi iresponsabil,'' spune Maria Oquendo, preşedinte AAP.

 Donald Trump nu este primul om politic al cărui caracter a alimentat speculaţiile din mass media, a publicului şi a psihologilor. În 1964, mai mulţi psihiatri au decis să-l analizeze pe candidatul republican Barry Goldwater. După apariţia unui articol defăimător, Goldwater a dat în judecată publicaţia. Speculaţiile au fost atât de puternice încât rezultatul este cunoscut în prezent ca ,,regula Goldwater''.

Regula Goldwater a fost ignorată de mai mulţi specialişti care au încercat să analizeze starea mintală a lui Donald Trump.  Jeffrey Flier, decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Harvard, a declarat foarte încrezător pe Twitter: ,,Tulburare a personalităţii, narcisim, Trump sigur nu are doar aceste două afecţiuni''.

Unii psihologi susţin că se simt nevoiţi să-şi încalce codul etic, deoarece Trump reprezintă un pericol pentru sănătatea mintală a multor americani. 

,,Ca psihoterapeuţi din Statele Unite ale Americii suntem alarmaţi de creşterea ideologiei ,,trumpismului'' pe care noi o vedem ca o ameninţare asupra oamenilor şia democraţiei americane,'' scrie în manifestul lor Citizen Therapists Against Trumpism,. 

Vă recomandăm să ctiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Tag-uri: donald trump | analiza