Home » D:News » Europenii bogaţi pleacă de pe bătrânul continent. Unde ”emigrează” aceştia?

Europenii bogaţi pleacă de pe bătrânul continent. Unde ”emigrează” aceştia?

Europenii bogaţi pleacă de pe bătrânul continent. Unde ”emigrează” aceştia?
Publicat: 24.02.2017
Se estimează că 11.000 de milionari s-au mutat în Australia în anul 2016, potrivit unui nou raport al firmei de cercetare New World Wealth, numărul fiind în creştere faţă de anul precedent, când au migrat în jur de 8.000 de milionari, scrie CNN Money.

 Potrivit aceluiaşi studiu, Statele Unite şi Marea Britanie au atras în mod tradiţional un important număr de rezidenţi cu situaţie financiară foarte bună, însă farmecul Australiei a căpătat amploare în ultima perioadă, mai ales în ceea ce priveşte India sau China.

Raportul celor de la New World Wealth spune că migranţii milionari sunt atraşi de modul de viaţă lejer, dar şi de sistemul de sănătate bine cotat al ţării, considerat ca fiind într-o formă mai bună ca cel din state precum SUA sau Marea Britanie. 

De asemenea, Australia este văzută ca o ţară sigură în care poţi creşte copiii în cele mai bune condiţii, iar din punct de vedere geografic este izolată de conflictele din Orientul Mijlociu sau de criza refugiaţilor din Europa.

 Un rol major este jucat şi de considerentul afacerilor: Australia este un punct de plecare pentru a face afaceri în ţări emergente Asiei, precum China, Coreea de Sud, Singapore sau India, susţin cercetătorii.

SUA sunt în continuare considerate o destinaţie extrem de dorită, primind 10.000 de milionari străini anul trecut, iar New World Wealth se aşteaptă ca cererea să rămână ridicată.

”Nu considerăm că noua administraţie a Statelor Unite va avea un impact major. Ne aşteptăm la un flux mare al migranţilor bogaţi în 2017”, este de părere Andrew Amoils, şef al departamentului de cercetare din cadrul New World Wealth.

Şi Canada a primit în jur de 8.000 de milionari. Chinezii bogaţi s-au mutat în Vancouver, în timp ce europenii s-au îndreptat spre Toronto sau Montreal.

Se pleacă din Franţa

În acelaşi timp, Franţa se confruntă cu un exod de familii bogate. Peste 12.000 de milionari au părăsit Franţa anul trecut, scrie New World Wealth. În total, ţara a experimentat plecarea a 60.000 de milionari din 2000.

Autorii raportului menţionează tensiunile religioase drept motiv pentru care tot mai mulţi bogătaşi părăsesc Franţa pentru a emigra în state precum Marea Britanie, Canada, Australia, Statele Unite sau Israel. La acest exod au contribuit economia lentă şi atacurile teroriste.

Raportul New World Wealth spune că infracţiunile, crimele, taxele şi problemele financiare reprezintă factori care au împins milionarii să îşi părăseasca ţările natale.

Migraţia milionarilor este îngrijorătoare deoarece cei bogaţi ”iau cu ei sume colosale, ceea ce constituie un impact negativ asupra monedei locale, a pieţei bursiere locale şi a pieţei imobiliare locale”.

Raportul anual s-a bazat pe statistici de avere, date privind proprietatea, informaţii privind vizele destinate investitorilor şi interviuri cu experţi în migraţie, platforme cetăţeneşti, manageri şi agenţi de proprietate.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ţara în care 1700 de oameni devin milionari în fiecare zi

Cei 80 de locuitori ai unui sat au devenit toţi milionari

Un studiu dezvăluie noi maxime istorice: numărul milionarilor şi averea totală la nivel global au atins praguri record

Câţi milionari trăiesc în SUA? Un nou studiu dezvăluie un număr record

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase