Home » D:News » Codul secret prin care va fi anunţată moartea reginei Marii Britanii

Codul secret prin care va fi anunţată moartea reginei Marii Britanii

Publicat: 20.03.2017
Ca parte a procedurii meticuloase realizate în urma morţii unui monarh britanic, un cod secret este transmis prim-ministrului.

Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii a ajuns la venerabilă vârstă de 90 de ani, fiind cel mai longeviv monarh britanic (65 de ani de domnie până în prezent). În cazul morţii reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii există o procedură standard. Primul anunţat este premierul britanic, căruia îi va fi transmisă de către consilieri fraza ,,podul din Londra a căzut,” relatează Unilad. 

După ce prim-ministrul primeşte vestea, acelaşi mesaj este transmis şi către celelalte 36 de ţări din Commonwealth. 

În momentul în care regina va muri, Marea Britanie va întra într-o perioadă de doliu de 12 zile, iar prezentatorii din domeniul media vor purta haine negre.

Regina Elisabeta a-II-a utilizează şi în timpul vieţii diferite coduri secrete pentru a-şi exprima dorinţele către consilierii săi. 

Unul dintre cele mai cunoscute este codul poşetei, relatează Royal Central.

 Atunci când regina termină o discuţie cu un oaspete, îşi mută geanta de pe un braţ pe altul, acest gest îi avertizează pe consilierii care intervin şi încheie conversaţia. Dacă este implicată într-o conservaţie plictisitoare, tot ce trebuie să facă este să-şi aşeze geanta pe masă sau să-şi rotească veregheta. În urma gesturilor, consilierii intervin prompt pentru încheierea discuţiei. 

,,Ar fi foarte îngrijorător să discuţi cu regina şi să vezi că îşi mută geanta de pe o mână pe alta,” a declarat istoricul regal Hugo Vickers. ,,La scurt timp, cineva va veni şi va spune: ‘Domnule, arhiepiscopul din Canterbury ar dori să vă întâlnească.’ ”

Dacă se află în cadrul unei întălniri la Palatul Buckingham din care doreşte să iasă are un dispozitiv ascuns care alertează consilierii, care intervin şi scot musafirii din cameră. 

Fondatoarea Beaumony Etiquette, Myka Meier, a dezvăluit că regina nu este singura persoană care utilizează poşeta pentru scopuri unice. Myka Meir a declarat că ducesa de Cambridge îşi ţine poşeta cu ambele mâini pentru a evita strângerile de mână. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase