Home » D:News » Raport îngrijorător al Naţiunilor Unite: 40% din populaţia Coreei de Nord este subnutrită

Raport îngrijorător al Naţiunilor Unite: 40% din populaţia Coreei de Nord este subnutrită

Raport îngrijorător al Naţiunilor Unite: 40% din populaţia Coreei de Nord este subnutrită
Publicat: 26.03.2017
Doi din cinci nord-coreeni sunt subnutriţi şi mai mult de 70 % din populaţie se bazează pe ajutoare alimentare, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite.

Într-un nou raport remis publicităţii, forul mondial precizează că majoritatea locuitorilor din Coreea de Nord nu au acces la asistenţă medicală de bază sau salubritate, informează Rador.

Pneumonia şi diareea sunt două principale cauze care contribuie la moartea copiiilor în vârstă de sub cinci ani, se arată în raport. Necesităţile umanitare au fost accentuate de „frecvente hazarde naturale”, precum inundaţii dese şi secetă.

„Pe fondul tensiunilor politice, aproximativ 18 milioane de persoane din Coreea de Nord continuă să sufere din cauza insecurităţii alimentare, subnutriţiei şi lipsei de acces la serviciile de bază”, relevă raportul Naţiunilor Unite. „Mai mult, 10,5 milioane de persoane, sau 41% din populaţie, sunt subnutrite.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Coreea de Nord e gata să lanseze oricând o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat Phenianul

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Coreea de Nord

Coreea de Nord în imagini pe care Kim Jong-un nu le vrea publice: Străzi măturate sub supravegherea soldaţilor, chelneriţe plictisite şi oameni trişti – GALERIE FOTO

Internetul în Coreea de Nord. Doar 1.000 de adrese IP şi un motor de căutare uman

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase