Home » D:News » Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, doi alpinişti renumiţi, au plecat într-o nouă expediţie în Himalaya

Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, doi alpinişti renumiţi, au plecat într-o nouă expediţie în Himalaya

Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, doi alpinişti renumiţi, au plecat într-o nouă expediţie în Himalaya
Publicat: 20.04.2017
Cunoscuţii alpinişti români, arădeanul Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, au plecat, în noaptea de luni spre marţi, într-o nouă expediţie în Himalaya. Aceştia vor urca pe unul dintre cei mai complicaţi munţi.
De această dată, cei doi alpinişti, care anul trecut au realizat o premieră mondială şi două premiere naţionale în Himalaya, vor urca pe unul dintre cei mai complicaţi munţi, Pumori, înalt de 7.161 de metri, aflat la opt kilometri de Everest. Cei doi vor aborda o linie nouă, în premieră mondială, relatează Mediafax.
 
Conform lui Torok Zsolt, este o misiune grea, dar nu şi imposibilă. Românii vor vedea la faţa locului ce traseu aleg mai exact, însă în zona în care pot urca pe piramida din Himalaya există avalanşe de pietre.
 
În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya. „Acum vom urca un singur vârf, însă acesta va fi cu de toate, poate cu tot ce nici nu ne imaginam”, a postat Torok Zsolt pe contul său de facebook. În 2016, dintre cele cinci ascensniuni, trei au fost tot alături de Vlad Căpuşan, cu care a spus că face o echipă foarte bună.
 
Cei doi au realizat în 2016 în Himalaya două premiere naţionale şi o premieră mondială, în acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu a mai fost urcat de nimeni până în acel moment, în condiţiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003.
 
În 2013, Torok Zsolt a condus expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc. Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, realizator al mai multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase