Muzeul Naţional de Geologie îşi deschide porţile pentru public de Ziua Pământului

20 04. 2017, 13:00
S-a născut acum 4.5 – 5 miliarde de ani, în urma unei explozii violente numită Big-Bang. A fost la început ca o minge de foc, acoperită de vulcani care aruncau nori de vapori şi de gaze, scrie Mediafax. Aceştia, s-au adunat într-un strat gros, care a împedicat pătrunderea razelor Soarelui. Pe măsură ce stratul se îngoşa şi se răcea, aburii s-au transformat în picături de apă şi a început să plouă.
 
A plouat mii de ani, iar sfera de foc a început să se răcească; aşa s-au format primele oceane şi primele zone de uscat. In oceanul primordial a apărut viaţa, primele creaturi fiind compuse dintr-o singură celulă. Milioane de ani mai târziu, unele bacterii (algele verzi-albăstrui) au început să se folosească de lumina Soarelui pentru a se hrăni.
 
A apărut oxigenul, care a dat naştere stratului de ozon, iar formele de viaţă au început să se diversifice şi să ocupe tot mai mult spaţiu. După sute de milioane de ani s-a format primul continent (Pangeea). Apoi au apărut forme de viaţă evoluate, care au “urcat” din mare pe uscat. 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: