Home » D:News » Un analist a descoperit unul dintre cele mai mari secrete ale dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un

Un analist a descoperit unul dintre cele mai mari secrete ale dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un

Publicat: 21.04.2017
Analistul David Schmerler şi-a dorit să vadă dacă poate utiliza pozele oferite de guvern pentru a identifica locaţia exactă a testului. Cu toate acestea, analistul s-a confruntat cu o problemă majoră: Kim Jong-un a monitorizat testul dintr-un cort în aer liber, acoperit cu plasă de pescuit, care bloca orice detalii care ar fi putut fi de ajutor în stabilirea locaţiei, scrie The New York Times.

În ziua de 20 iulie 2016, la o zi după ce Coreea de Nord a testat trei rachete balistice cu rază medie de acţiune de la o locaţie necunoscută, guvernul de la Phenian a lansat mai multe imagini cu Kim Jong-un în timp ce supraveghea întreaga acţiune, relatează Mediafax.

Testul respectiv intenţiona să pregătească armata nord-coreeană în cazul unor atacuri venite de pe teatrul de operaţiuni din Coreea de Sud, unde ar ajunge trupele americane în caz de război.

David Schmerler, analist al informaţiilor din surse deschide ( OSINT – Open Source Intelligence), care se ocupă cu analizarea datelor publice cu privire la Coreea de Nord, a reuşit să desluşească unul dintre cele mai bine păzite secrete ale lui Kim Jong-un, scrie The New York Times. 

Colegii lui Schmerler sunt de părere că monitorizarea dintr-un cort acoperit a fost un răspuns la încercările lor din trecut de a-l depista pe liderul nord-coreean. 

Vezi continuarea în Mediafax!

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Internetul în Coreea de Nord. Doar 1.000 de adrese IP şi un motor de căutare uman

Coreea de Nord îl testează pe Trump. O rachetă balistică a fost lansată în Marea Japoniei

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Coreea de Nord

Coreea de Nord e gata să lanseze oricând o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat Phenianul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase