Home » D:News » Barcelona îşi alungă turiştii. Noile măsuri vor fi implementate în urma nemulţumirilor locuitorilor

Barcelona îşi alungă turiştii. Noile măsuri vor fi implementate în urma nemulţumirilor locuitorilor

Publicat: 28.04.2017
Oficialităţile din Barcelona încearcă să îndepărteze noii vizitatori, deşi mare parte din câştigurile economice ale oraşului provin din turism.

După ce au interzis construirea de noi hoteluri în centrul oraşului, oficialităţile au declanşat un plan de oprire a turismului până în 2020, informează Time

Anul trecut, Barcelona a fost vizitată de 32 de milioane de turişti. Deşi turismul constituie o parte vitală din economia oraşului, un alt efect este reprezentat de creşterea preţului proprietăţilor, îndepărtrea localnicilor şi închiderea magazinelor în favoarea construirii hotelurilor. 

Primarul din Barcelona, Ada Colau, a prezentat ,,Un plan strategic pentru Turismul din anul 2020.”Planul este menit să limiteze numărul turiştilor pentru eliminarea efectelor negative resimţite de localnici. Pentru combaterea preţurilor crescute ale proprietăţilor, administraţia va creşte taxele apartamentelor de vacanţă şi nu va mai furniza licenţă pentru noile apartamente. Un alt efect resimţit de turişti va fi creştera preţului pentru locurile de parcare şi a biletelor de autobuz pentru turişti”. 

În alte zone, oficialităţile doresc să restricţioneze traficul şi relocarea teraselor care ocupă trotuarele. 

Măsurile vor fi luate în urma presiunilor exercitate de către localnici în timpul marşului din ianuarie împotriva gentrificării oraşului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase