Home » D:News » Ambasadorul SUA oferă 60.000 de dolari pentru reabilitarea unor monumente istorice din Sibiu

Ambasadorul SUA oferă 60.000 de dolari pentru reabilitarea unor monumente istorice din Sibiu

Ambasadorul SUA oferă 60.000 de dolari pentru reabilitarea unor monumente istorice din Sibiu
Publicat: 05.05.2017
Ambasadorul SUA a venit, joi, într-o vizită în satul Movile, din Sibiu, la biserica fortificată, monument din secolul la XIII-lea şi i-a oferit Excelenţei Sale, Reinhardt Guib, episcopul Bisericii Evanghelice din România, un cec în valoare de 59.300 de dolari pentru lucrări de reabilitare la trei cetăţi fortificate din judeţul Sibiu.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a oferit, joi, un cec de aproximativ 60.000 de dolari pentru bisercile fortificate din judeţul Sibiu. La selecţia internaţională au participat proiecte din toată Europa, iar cel românesc a fost câştigător, transmite corespondentul Mediafax.

„Unul dintre obiectivele pe care le am ca ambasador este de a creşte înţelegerea dintre cele două ţări şi dintre cele două societăţi şi cred că pentru a face asta trebuie să începem cu ideea de respect. Respectăm România, respectăm cultura şi tradiţiile sale şi, prin acest respect, putem să dezvoltăm o mai bună înţelegere. Sunt deosebit de mândru că în calitate de ambasador, având suportul ţării mele şi al Guvernului meu, inclusiv suportul financiar, putem să să investim în protejarea proprietăţii culturale din România. A fost o competiţie internaţională. O dată pe an invităm organizaţii neguvernamentale, instituţii şi biserici se prezinte propuneri de a conserva cultura şi tradiţiile lor”, a declarat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Klemm a mai spus că episcopul Bisericii Evanghelice din România şi echipa sa au intrat în competiţie cu alte proiecte din întreaga Europă.

„Propunerea în sine, dar şi importanţa moştenirii culturale de aici au fost selecţionate şi sunt foarte mândru că pot dona din partea poporului american o mică sumă de bani pentru a ajuta la susţinerea bisericilor”, a mai spus diplomatul.

Întrebat ce crede despre valoarea bisericilor fortificate, ambasadorul SUA a declarat că acestea au „o valoare inestimabilă”.

„Sunt o valoare inestimabilă. Sunt nişte reprezentări impresionante ale istoriei româneşti şi sunt încântat că, în calitate de ambasador, am avut posibilitatea de a vizita mai multe biserici fortificate şi când am prieteni sau familia în vizită fac o impresie foarte bună şi sunt recunoscute la nivel mondial”, a răspuns Hans Klemm.

La rândul său, Excelenţa SA, Episcopul Bisericii Evanghelice din România, a declarat că este o onoare faptul că Ambasada Americii a făcut acest gest.

„Este o bucurie şi pentru noi că ambasadorul Statelor Unite este aici între noi, la Movile, şi este aici pentru ca din fondul dumnealor vor să susţină patrimoniul UNESCO, dar nu numai patrimoniul UNESCO, ci întreg patrimoniul românesc şi săsesc. Pentru noi este nu numai o onoare, dar şi un semn că Americii, Ambasadei Americii în România îi pasă nu numai de oameni, ci şi de democraţia din România”, a declarat Reinhardt Guib.

Potrivit acestuia, trei biserici fortificate din judeţul Sibiu se vor face lucrări, în special la acoperiş.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum arată primul castel de lut din România, devenit celebru în străinătate

Destinaţii turistice din Transilvania, premiate de TripAdvisor

Mălâncrav, satul izolat din Sibiu aflat pe harta turistică a străinilor datorită tradiţiilor – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase