Home » D:News » Beneficiile ascunse ale tequilei. Cum îmbunătăţeşte sănătatea oaselor

Beneficiile ascunse ale tequilei. Cum îmbunătăţeşte sănătatea oaselor

Beneficiile ascunse ale tequilei. Cum îmbunătăţeşte sănătatea oaselor
Publicat: 15.05.2017
Tequila este benefică pentru oase, datorită unei plante care este folosită în procesul de producere a băuturii alcoolice, informează The Independent.
Planta care este folosită pentru a produce tequila conţine substanţe ce pot îmbunătăţi absorbţia de calciu şi magneziu, ambele minerale fiind esenţiale pentru menţinerea sănătăţii oaselor, informează Mediafax.
 
În studiul citat, care a fost condus de Centrul de Cercetare şi Studii Avansate din Mexic, şoareci de laborator care au ingerat fructani din agave albastre au produs aproape 50% mai mult osteocalcin – principala proteină necolagenică a ţesutului osos – faţă de şoarecii care nu au consumat fructani.
 
În plus, diametrul oaselor a părut a fi mai ridicat după 8 săptămâni în care rozătoarele au consumat planta.
Liderul studiului, doctorul Mercedes Lopez a spus că efectele se datorează unei interacţiunii dintre fructani şi bacteria din intestine care permite moleculelor de zahăr să captureze nutrienţii şi să ajute la transportul lor către celulele din oase.
“Consumul acestor fructani din componenţa agavelor, în colaborare cu microbii intestinali, încurajează formarea ţesutului osos, chiar şi cu prezenţa osteoporozei”, explică Lopez.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase