NASA a publicat imagini UIMITOARE cu furtunile hexagonale de pe Saturn – FOTO

10 05. 2017, 09:21

Atmosfera planetei este în continuă schimbare datorită vânturilor puternice şi a condiţiilor meteorologie în continuă schimbare, informează Mail Online. 

,,Zona furtunilor hexagonale s-a aflat în umbră pe parcursul misiunii sondei Cassini, însă în imaginile realizate recent aceastea se aflăm în poziţie directă cu lumina solară,” afirmă NASA. Faimoasa formă hexagonală delimitează vortexul polar nordic, prezentat ca o pată neagră de la polul planetei. 

Credit: NASA/JPL Caltech/Space Science Institute

În acelaşi timp, inele sunt constituite din particule de gheaţă care se ciocnesc continuu.

În urma misiunii de durată a sondei Cassini, cercetătorii au reuşit să studieze modul în care atmosfera şi inelele lui Saturn se schimbă de-a lungul timpului. Noile imagini color publicate de NASA prezintă modul în care s-a schimbat regiunea polului nord al planetei din 2012 până în 2016. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Sonda Cassini a reluat, cu succes, conexiunea cu Pământul. ,,Nicio sondă spaţială nu a ajuns vreodată atât de aproape de Saturn”
 
Sonda Cassini ajunge azi între Saturn şi inelele sale. Mişcarea face parte din ,,Marele Final” ce va oferi informaţii importante despre gigantul gazos
 
Cum se vede Pământul printre inelele lui Saturn. Noi imagini realizate de sonda Cassini înaintea marelui final al misiunii
 
Descoperire INEDITĂ făcută în apropierea planetei Saturn. ”Rezultatele analizelor noastre sunt cu adevărat uimitoare”