Cum ne pot ajuta cireşele în lupta cu kilogramele

27 05. 2017, 12:00
Nu e persoană care să nu ştie că trebuie să aştepte luna iunie pentru un pumn de cireşe pietroase şi dulci. Sigur, există cireşele de luna mai, dar acelea nu prea sunt cireşe adevărate, ci mai degrabă o palidă pregătire pentru desfătarea ce va să vie, potrivit CSID.
 
E un lucru interesant cu cireşele astea: au rămas printre puţinele fructe care nu pot fi consumate decât în sezon. Nu poţi creşte cireşe în seră, poţi doar să le imporţi din ţări cu soare mai mult, dar nici asta nu o poţi face tot anul. Aşa că eşti nevoit să ai răbdare să vină vara ca să te îndopi bine cu cireşe pentru ca apoi să-ţi pui pofta-n cui până la anul.
 
De aici să vină oare şi lăcomia noastră, descrisă atât de bine în “Amintirile din copilărie” ale lui Creangă când e vorba de mâncat cireşe?
 
Dacă alte fructe sunt consumate cu moderaţie, cu porţia, cu bucata, cireşele nu au limite la cantitate. Nu poţi să mănânci un pumn de cireşe, e un non-sens! Cireşele se mănâncă altfel: cu kilogramul sau direct cu castronul.
 
 
Cireşele pot fi aliment detox prin definiţie: au efect depurativ, laxativ şi diuretic aşa că organismul poate beneficia, la maximum, de sezonul cireşelor.
 
Idee de cură de slăbire: puteţi înlocui una dintre mese cu un kilogram de cireşe sau chiar puteţi mânca doar cireşe 2, 3 zile/săptămână.
 

Citeşte continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

O substanta chimica ne-ar putea impiedica sa mai mancam de placere
 
Dieta nordica – la fel de sanatoasa ca si cea mediteraneana
 
Un test genetic pentru o dieta personalizata
 
Cea mai bună dietă pentru slăbit, identificată de cea mai importantă asociaţie medicală din SUA