Home » D:News » Sfaturi simple pentru a avea sâni sănătoşi

Sfaturi simple pentru a avea sâni sănătoşi

Sfaturi simple pentru a avea sâni sănătoşi
Publicat: 04.06.2017
Există lucruri pe care toate femeile ar trebui să le facă periodic pentru a reduce riscul apariţiei unor afecţiuni mamare. Dacă este descoperit în fază incipientă, un cancer mamar poate fi tratat cu succes în peste 90% dintre cazuri.

Să te asiguri că sânii tăi sunt sănătoşi nu este deloc complicat, scrie CSID:

1. Primul pas este autoexaminarea, pe care este indicat să o faci în fiecare lună, după menstruaţie. Poţi transforma fără efort autoexaminarea într-o rutină, stabilindu-ţi o zi în care să verifici dacă eşti bine. Autoexaminarea presupune palparea şi inspecţia sânilor.

Palparea se face în poziţia picioare şi culcat, masând cu blândeţe, pe rând, fiecare sân pe întreaga suprafaţă (se includ zonele axilare bilateral). Important este să fii familiarizată cu aspectul şi consistenţa sânilor tăi.

Inspecţia se face privind ambii sâni într-o oglindă mare, atât din faţă, cât şi din profil. Se observă dacă sunt simetrici (60% dintre femei au în mod normal o asimetrie la nivelul sânilor), dacă există modificări ale pielii sau mameloanelor (înroşirea pielii, umflături sau retracţii, eroziuni ale mamelonului etc).

2 – Cu siguranţă, ai avut şi tu dilema expunerii la soare pe plajă. Probabil ai şi prietene care te-au sfătuit să stai sub umbrelă sau să îţi acoperi cât mai bine sânii pentru a nu face cancer de sân. Care este adevărul? Nu s-a demonstrat nicio legătură între razele soarelui şi apariţia acestui tip de cancer.

Cu toate astea, în vacanţă, pentru starea de bine a întregului corp, recomandarea este să eviţi expunerea în intervalul 11 – 16 şi să foloseşti o cremă cu factor de protecţie mai mare.

Citeşte continuarea pe CSID.ro

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase