Home » D:News » NASA a proiectat un nou concept de rover inspirat de vehiculul lui Batman

NASA a proiectat un nou concept de rover inspirat de vehiculul lui Batman

Publicat: 13.06.2017
La prima vedere pare a fi maşina lui Batman, dar vehiculul a fost proiectat pentru a naviga pe Marte în căutarea formelor de viaţă extraterestre. Noul concept a fost prezentat de către NASA în cadrul Kennedy Space Center Visitor Complex şi ar putea reprezenta o inspiraţie pentru viitoarele rovere.

Proiectul pentru noul rover marţian a început în 2016, vehiculul fiind asemănător cu cel al lui Batman. Vehiculul angular este poziţionat pe şase roţi, fiind construit integral din fibră de carbon şi aluminiu. De asemenea, acesta este alimentat cu ajutorul energiei solare, informează Mail Online.

Vehiculul a fost proiectat pentru a susţine patru astronauţi având integrat şi propriul laborator detaşabil.,,Deşi nu este acesta exact roverul care va pleca pe Marte, unele piese din el ar putea ajunge pe Planeta Roşie,” afirmă NASA.  Roverul funcţionează cu ajutorul unui motor electric, alimentat de panouri solare şi o baterie de 700 de volţi.

Credit: Kannedy Space Center

Printre tehnologiile integrate se numără echipamente radio şi de navigare, iar partea din spate a vehiculului este un laborator care se poate deconecta pentru cercetări autonome. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase