Încălcarea spaţiului celorlalţi în transportul în comun este pedepsită în această ţară din Europa

16 06. 2017, 17:00

 Pe canalul de Twitter al primăriei capitalei Spaniei a fost postată o fotografie în care apar afişe de avertizare prin care oamenilor le este atrasă atenţia să nu ocupe spaţiul celorlalţi călători prin întinderea picioarelor sau a mâinilor peste locurile altora, scrie Gândul.

„Manspreading”, aşa cum este numit în limba engleză obiceiul de a ocupa mai mult decât spaţiul alocat propriului loc în locuri publice, a fost interzis în Madrid, iar Compania Muncipală de Transport din capitala spaniolă a anunţat recent noua regulă. Autorităţile au clarificat că măsura este perfect legală şi că aceasta a fost luată după consultarea cu grupurile care se ocupă de respectarea drepturilor de gen şi a politicilor de diversitate. 
 
În anunţul public Compania spaniolă de transport a subliniat că această idee a venit după o propunere a grupului femeilor şi mamelor din Madrid, numite Mujeres en Lucha y Madres Estresadas.
 
Astfel, un semn îi va înştiinţa pe pasageri că fie respectuoşi cu spaţiul celorlalţi şi va fi postat la vedere, alături de celelalte reguli ilustrate precum cele referitoare la folosirea căştilor sau la interzicerea fumatului.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Decizie crucială la Paris: transportul în comun va fi gratuit, iar maşinile cu numere impare vor circula în altă zi decât cele cu număr par

De ce este tapiţeria din mijloacele de transport în comun atât de urâtă

Chinezii au inventat un tramvai revoluţionar care se conduce singur şi nu are nevoie de şine

Autorităţile din Finlanda şi-au propus să renunţe la automobile în maximum zece ani