Prima pagină D:News

Afecţiunea omului modern ajunge la cote îngrijorătoare, mai ales la copii. 3 din 10 oameni sunt supraponderali

Redactia Descopera.ro | 06.19.2017 | ● Vizualizări: 373
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Noul studiu, publicat în New England Journal of Medicine şi citat de Time, arată că trei din 10 oameni se confruntă cu problema kilogramelor în plus, între aceştia numărându-se nu doar adulţi, ci şi copii. Dintre acestea, 1 din 10 sunt sunt obezi.

Concluziile studiului arată că există o legătură între supraponderabilitate şi obezitate şi riscul crescut de apapriţie a problemelor de sănătate cum ar fi diabetul de tip 2, boli de inimă, depresie, probleme respiratorii, cancer şi multe altele, scrie Gândul.

Autorii studiului au analizat datele colectate de la oamenii din 195 de ţări şi teritorii din 1980 până în 2015. Cifrele arată că, în 2015, existau nu mai puţin de 107 milioane de copii şi 603 milioane de adulţi care fuseseră diagnosticaţi cu obezitate. 

Această problemă a kilogramelor în plus a cauzat moartea a 4 milioane de oameni în 2015. Dintre aceste decese, două treimi au apărut în urma complicaţiilor cardiace. Din 1980 încoace, ratele de incidenţă a obezităţii s-au dublat în 70 de ţări şi rata incidenţei acestei afecţiuni în rândul copiilor a avansat mai repede decât cea existentă în cazul adulţilor. 

Specialiştii au recomandat în multe rânduri ca responsabilii programelor de sănătate publică din toate ţările să ia măsuri în privinţa reducerii gradului de obezitate în rândul populaţiei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tratament inedit pentru obezitate

Cercetările asupra obezităţii dau un verdict necruţător: pierderea în greutate este aproape imposibilă pe termen lung

Virusul obezităţii - factorul misterios care provoacă îngrăşarea?

Peste 2 miliarde de oameni suferă de obezitate sau sunt supraponderali