Home » D:News » Conform oficialilor americani, Coreea de Nord a testat o componentă de rachetă care poate face parte din programul balistic

Conform oficialilor americani, Coreea de Nord a testat o componentă de rachetă care poate face parte din programul balistic

06.24.2017
Conform oficialilor americani, Coreea de Nord a testat o componentă de rachetă care poate face parte din programul balistic
SUA apreciază că testul, ultimul în acest an dintr-o serie care a vizat rachetele balistice, ar putea însemna un pas incipient pentru dezvoltarea unui motor pentru ICBM (n.a. - rachetă balistică intercontinentală).

Mai mulţi oficiali americani au confirmat informaţia, sub protecţia anonimatului, dar nu au furnizat detalii suplimentare referitoare la tipul de componentă folosit. Testul ar fi avut loc în ultimele 24 de ore, notează Mediafax.

Joi, Statele Unite i-au cerut Chinei să exercite mai multă presiune economică şi diplomatică asupra Coreei de Nord pentru a obţine închiderea programelor sale nucleare şi de rachete balistice. În timpul unor discuţii la Washington, preşedintele american Donald Trump a transmis că „un conflict major” este posibil în Coreea de Nord, deşi sancţiunile mai dure sunt preferate unei intervenţii militare.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe lansări de rachete şi două teste nucleare de la începutul lui 2016, urmărind să se înarmeze cu o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească SUA.

Totuşi, oficialii americani apreciază că Phenianul ar avea nevoie de câţiva ani pentru a dezvolta o rachetă balistică intercontinentă, capabilă să parcurgă o distanţă de până la 10.000 de kilometri.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat la 1 ianuarie că tehnologia rachetei balistice cu rază intermediară de acţiune Pukguksong-2 (IRBM) era în faza finală de dezvoltare. Un astfel de proiectil poate traversa până la 5.000 de kilometri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tot ceea ce trebuie să ştii despre Coreea de Nord şi programul său de construire a armelor nucleare

Noi dezvăluiri privind starea de sănătate a studentul american eliberat, în comă, de Coreea de Nord ,,Nu există nici un semn de botulism”

Cum arată metroul din Coreea de Nord. GALERIE FOTO

PROPAGANDĂ în stilul lui Kim Jong-un. Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud cu manifeste şi hârtie igienică folosită