După 80 de ani de căutări ”Particula îngerului” a fost descoperită . Este atât materie cât şi antimaterie

22 07. 2017, 00:05

Cercetătorii susţin că au descoperit dovezi ale existenţei fermionului lui Majorana, relatează Independent. În momentul Big Bang-ului, experţii consideră că explozia a creat cantităţi egale de materie şi antimaterie.

În 1937, fizicianul italian, Ettore Majora a prezis existenţa unei clase stranii de particule denumite fermioni, care erau atât particule cât şi antiparticule. În cadrul unui articol al publicaţieie Science, cercetătorii au afirmat descoperirea primei dovezi a existenţei unui astfel de obiect pe care l-au denumit ,,Particula Îngerului”, numele fiind inspirat de cartea lui Dan Brown ,,Înger şi demon”.

Profesorul Shoucheng Zhang din cadrul Universităţii Standford a propus realizarea unui experiment pentru descoperirea particulei ,,Echipa noastră a prezis exact locul în care se găseşte fermionul Majorana,” susţine fizicianul. ,,Descoperirea a concluzinat căutările care au avut loc timp de 80 de ani,” a adăugat el. 

Cercetătorii consideră că prin intermediul fermionilor, tehnologia care stă la baza computerelor cuantice ar putea fi realizată. Una dintre probleme care a întârziat apariţia tehnologiei cuantice este nevoia ca acestea să fie izolate de orice zgomot. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O centură de antimaterie înconjoară Pământul
 
Un mister astronomic, vechi de peste 40 de ani, a fost rezolvat cu ajutorul unei soluţii simple
 
De ce Universul nostru a încălcat regulile simetriei? Noi descoperiri de la CERN umple un gol uriaş din fizică
 
După 20 de ani de încercări, fizicienii au observat pentru prima dată spectrul de lumină al antimateriei