Prima pagină D:News

O companie va transforma un oraş întreg într-un rai al canabisului

Redactia Descopera.ro | 08.12.2017 | ● Vizualizări: 642
Goana după "iarbă". O cunoscută companie americană cumpără un oraş fantomă şi-l transformă într-o oază pentru iubitorii canabisului     canabis, marijuana, oras fantoma, SUA + zoom
Galerie foto (1)

Unde unii văd un oraş fantomă, alţii văd un teritoriu neexploatat, care poate produce bani. Un mare producător de canabis îşi propune să transforme un întreg oraş într-o oază pentru iubitorii marijuanei, după ce statul California a legalizat consumul acesteia.

Nipton este un oraş izolat, situat în partea de nord a uriaşului parc naţional Mojave, cu 100 de km de deşert între el şi Las Vegas, cea mai apropiată metropolă. Are 20 de locuitori permanenţi, şi singurele business-uri sunt un magazin general, un hotel şi o cafenea, scrie Washington Post.

A fost scos la vânzare anul trecut, la un preţ de pornire de 5 milioane de dolari, iar săptămâna trecută proprietara Roxanne Lang a găsit un cumpărător: American Green Inc., una dintre cele mai mari companii care fabrică produse din canabis.

Compania plănuieşte să transforme Nipton într-o oază în deşert pentru iubitorii de marijuana, cu outleturi, facilităţi de a cultiva şi chiar băi cu minerale şi canabis.American Green spune că acest loc va fi  "o destinaţie prietenoasă dedicată şi un hub pentru producerea produselor pe baza de cannabis".

Preţul final al tranzacţiei nu a fost dezvăluit. Negocirile au ţinut mai mult de patru luni, potrivit American Green, care susţine că este prima companie care cumpără un oraş întreg pentru a face bani din turismul de canabis.

Executivii de la American Green afirmă că vor să facă Nipton independent energetic şi sa producă, într-un bazin acvifer din zonă apă îmbuteliata cu CBD, o substanţă din canabis, despre care s-a demonstrat că are beneficii medicale. Deja mulţi producători de astfel de  produse au anunţat că vor să-şi amenajeze facilităţi în zonă, inclusiv atracţii precum un bed-and-breakfast, evenimente culinare sau artistice.

CIteşte continuarea pe Mediafax.

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI