Home » D:News » Ce se ascunde în coşurile din piele? Lucrurile pe care trebuie să le ştii neapărat înainte să le spargi

Ce se ascunde în coşurile din piele? Lucrurile pe care trebuie să le ştii neapărat înainte să le spargi

Ce se ascunde în coşurile din piele? Lucrurile pe care trebuie să le ştii neapărat înainte să le spargi
Publicat: 20.08.2017
Ce este în interiorul unei astfel de bube diferă de la caz la caz. În principiu, se poate spune că acestea se formează atunci când celulele moarte ale pielii se adună într-un por. Câteodată, acest por devine atât de iritat încât pereţii acestuia se rup, iar organismul trimite celule albe pentru a lupta împotriva infecţiei. Acest lucru duce la inflamare şi durere, adică la coşurile pe care le cunosc toţi.

Totul începe cu punctele negre şi albe care sunt pori plini cu celule moarte, Propionibacterium acnes (o bacterie care trăieşte pe piele) şi sebum (substanţă uleioasă secretată de mici glande din pori), scrie Business Insider.

Multe persoane cred că punctele negre sunt pline cu murdărie, dar acest lucru nu este adevărat. Conform experţilor, diferenţa dintre punctele negre şi cele albe constă în nivelul de oxigen: se închid la culoare atunci când sunt expuse mediului extern.

Acestea pot sta pe piele mult timp dacă nu sunt deranjate. Câteodată, infecţia se poate extinde din cauza ruperii pereţilor porilor şi a inflamării din cauza reacţiei de protecţie a organismului. Aici este cazul în care apar coşuri numite papule sau pustule.

Papulele sunt bubele roşii tari şi (câteodată) dureroase la atingere. Pustulele sunt bubele albe, pline cu puroi, care conţin celule albe moarte.

Există cazuri rare în care acneea este mai severă şi apar nodulii şi chisturile. Acestea sunt versiunile mai agresive şi mai mari ale papulelor şi pustulelor. Ambele sunt inflamate şi adânci în piele, dar doar chisturile conţin puroi.

În niciun caz din cele menţionate, experţii nu recomandă storcirea bubelor, din cauza riscului de infecţie cu bacteriile din exterior. Se recomandă în schimb vizita la dermatolog.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

7 mituri despre acnee, desfiinţate de experţi. Cum puteţi scăpa de această problemă dermatologică?

Sezonul rece favorizează apariţia acneei. Iată câteva sfaturi pentru a evita agravarea erupţiilor

De ce nu scăpăm de acnee după adolescenţă?

Un medicament anti-acnee foarte popular a fost interzis în Franţa după ce a provocat moartea a patru femei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase