Home » D:News » Misterioasele atacuri sonice din Cuba: Mai mulţi diplomaţi americani şi canadieni încă resimt efectele

Misterioasele atacuri sonice din Cuba: Mai mulţi diplomaţi americani şi canadieni încă resimt efectele

Misterioasele atacuri sonice din Cuba: Mai mulţi diplomaţi americani şi canadieni încă resimt efectele
Publicat: 26.08.2017
În urmă cu câteva săptămâni, armele sonice au fost utilizate asupra diplomaţilor americani şi canadieni aflaţi în Cuba. Deşi încă nu este cunoscută persoana sau dispozitivul folosit, printre simptomele resimţite de diplomaţi se numără: durerile puternice de cap, pierderea auzului şi ameţeala.

În acel moment doar un grup de diplomaţi au fost afectaţi, dar conform IFL Science, mai mult de 10 reprezentanţi şi membrii familiilor acestora au avut nevoie de asistenţă medicală îndelungată. 

De asemenea, cinci reprezentanţi canadieni şi membrii familiilor lor s-au îmbolnăvit. Momentan nu există niciun diagnostic, iar probabilitatea utilizării unei arme sonice reprezintă cea mai bună ipoteză. Deşi nu au fost oferite mai multe detalii, se pare că dispozitivele sunt utilizate exclusiv în zona proprietăţilor guvernamentale din Cuba. 

Conform analizelor, primul tip de arme sonice sunt silenţioase, fiind aşadar utilizat un tip de microunde cu anumite frecvenţe care generează o ”undă de şoc”. De asemenea, o altă ipoteză are la bază utilizarea infrasunetelor. Acest tip de sunete cu frecvenţă joasă, care nu poate fi perceput de auzul uman. Utilizarea infrasunetelor poate provoca apariţia oboselii, apatiei, pierderea auzului, confuzie, dezorientare şi ameţeală. 

CNN a afirmat că atacurile au fost însoţite de un anumit sunet ”puternic similar băzăitului creat de insecte”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase