Home » D:News » FOTO. Unde poate ajunge lipsa de educaţie a unor vizitatori de muzeu: o piesă unică, de o valoare inestimabilă, a fost avariată în încercarea de a face o poză

FOTO. Unde poate ajunge lipsa de educaţie a unor vizitatori de muzeu: o piesă unică, de o valoare inestimabilă, a fost avariată în încercarea de a face o poză

Publicat: 26.08.2017
Este redundant de spus că atunci când vezi un semn care îţi interzice să atingi obiecte de muzeu, nu trebuie să atingi obiecte de muzeu. Bineînţeles, pentru unele persoane, acest lucru pare ceva de domeniul mecanicii cuantice şi decid să nu ţină cont de această regulă elementară.

Acesta este cazul şi unor părinţi care, vizitând Muzeul Prittlewel Priory din Southend, Regatul Unit, şi-au pus copilul lângă/pe cavoul vechi de 800 de ani, provocându-i avarii.

Conform imaginilor surprinse de camerele de securitate, părinţii şi-au ridicat copilul deasupra bariere în încercarea de a face o poză, potrivit Science Alert.

Pentru ca treaba să fie dusă până la capăt, părinţii nu au raportat incidentul.

De asemenea, obiectul nu este unul oarecare (de fapt, niciun obiect dintr-un muzeu nu este unul oarecare).

Cavoul provine dintr-o mănăstire benedictină construită în secolul al XIII-lea, o ramură a creştinismului unde călugării urmăreau să restaureze tradiţiile vieţii monastice de la începutul creştinismului – inclusiv grija pentru cei săraci. Artefactul acesta este singurul rămas din categoria lui. „Este un artefact foarte important şi unic din punct de vedere istoric, întrucât nu avem foarte multe date arheologice cu privire la această mănăstire”, precizează Claire Reed, muzeograful responsabil cu restaurarea relicvei.

Credit: YouTube/QuickNews

Cavoul a fost descoperit în 1921, cu rămăşiţe umane în interior, cel mai probabil aparţinând unui călugăr.

Din fericire, pagubele nu au fost foarte mari, iar costurile reparaţiilor vor fi undeva la 100 de lire; totuşi, acest lucru nu scuză comportamentul neadecvat al vizitatorilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Selfie, recunoscut drept o tulburare mintală. Când suferi de selfitis

O nouă victimă a fenomenului selfie: Un pui de delfin a fost omorât de turiştii din Spania

Camera secretă dintr-un muzeu celebru ascunde schiţe importante ale operelor de artă realizate de Michelangelo

Într-o comună din judeţul Prahova a fost realizat un muzeu unic cu obiecte tradiţionale – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase