Home » D:News » Clătitele, desertul extrem de popular, încă au câteva secrete inedite

Clătitele, desertul extrem de popular, încă au câteva secrete inedite

Publicat: 29.08.2017
Clătitele, desertul extrem de popular, încă au câteva secrete inedite
Deşi reprezintă un desert extrem de popular, clătitele au câteva lucruri inedite pe care foarte puţini oameni le cunosc.

Clătitele sunt preferatele celor mici, dar şi mari, fiind în special servite la micul dejun. Ele sunt o amintire frumoasă a copilăriei, un desert savuros servit cu ciocolată sau miere.

Astăzi, clătitele pot fi un fel de mâncare principală în variantele sărate sau un  desert dulce. Sunt cunoscute peste 400 de varietăţi de clătite, cele mai populare fiind cele cu ciocolată, urmate de cele cu miere. Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri despre acest desert delicios.

Cele mai vechi informaţii despre clătite datează de acum aproximativ 12.000 de ani, când erau preparate pe pietre fierbinţi.

În Evul Mediu, clătitele erau oferite după ultima spovedanie a condamnaţilor înainte de spânzurare. Recordul pentru clătita aruncată cel mai sus este de 9,47 metri, stabilit la New York în anul 2010. Concursul anual de clătite din Olney, Buckinghamshire, datează din 1454. În Marea Britanie, sunt folosite aproximativ 52 de milioane de ouă pentru Sărbătoarea Clătitelor. Cea mai scumpă clătită se vinde în Dubai şi este presărată cu aur comestibil. Acest lucru o face să aibă un preţ de 25.000 de euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase