Home » D:News » Concluzie surprinzătoare a unui grup de cercetători: speranţa de viaţă poate fi în continuă creştere, fără să existe o limită

Concluzie surprinzătoare a unui grup de cercetători: speranţa de viaţă poate fi în continuă creştere, fără să existe o limită

Publicat: 18.09.2017
Este deja puţin surprinzător că speranţa de viaţă a crescut enorm în ultimul secol. Populaţia oamenilor de 100 de ani sau mai mult a fost într-o continuă creştere datorită medicinei, tehnologiei şi mediului relativ paşnic. Ceea ce este surprinzător este ideea că limita de vârsta va creşte fără să existe un plafon.

În anul 1900, speranţa de viaţă pentru bărbaţi era de 46,3 ani, iar pentru femei de 48,3. Până la sfârşitul secolului, speranţa de viaţă a crescut semnificativ: 75 de ani pentru bărbaţi şi 80 de ani pentru femei, scrie Curiosity.

Acum, doar în Statele Unite, vor exista aproximativ 3,5 milioane de persoane cu vârste de cel puţin 100 de ani până în 2050.

Recent, o echipă de cercetători olandezi au folosit modele matematice pentru a prezică că, până în 2070, speranţa de viaţă medie va creşte până la 125 ani.

Lucrarea echipei de cercetare condusă de Jan Vijg a creat controverse în comunitatea ştiinţifică, întrucât este prea devreme pentru a face asemenea predicţii şi pentru a determina adevăratul potenţial al creşterii speranţei de viaţă. În ciuda acestor argumente, tiparul conform căruia speranţa de viaţă a crescut exponenţial în ultimul secol este evident, iar odată cu noile descoperiri în lumea medicinei şi a tehnologiei, este foarte posibil ca cercetătorii să aibă dreptate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Îţi este frică de bătrâneţe? Ai şanse mai mari de a suferi de Alzheimer

Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi: secretele ştiinţifice ale relaţiilor reuşite

Primul stat din lume unde speranţa de viaţă va depăşi 90 de ani. Care sunt cele cinci ţări care au descoperit ”fântâna tinereţii”

Ce trebuie să faci pentru a-ţi mări speranţa de viaţă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase